Linkuri accesibilitate

Bilanţ de campanie în presă


Duminică, Chişinăul va susţine cel mai dificil examen de maturitate politică şi patriotism. (Timpul)


Petru Bogatu scrie in Jurnal de Chisinau ca această campanie electorala, care stă sa se incheie, a fost ca in anecdotele cand vacilor li se puneau ochelari verzi sa manance paie crezand ca-i fân. A fost o campanie extrem de murdara, deturnata din capul locului prin provocari perfide si lovituri sub centură. Strategii Kremlinului au ramasi surprinsi de reactia lui Vlad Filat, care si-a retras candidatul in favoarea lui Chirtoacă, respectiv Moscova nu si-a atins toate obiectivele pe care le-au urmarit la nivel national.

Cu doua zile in urmă, scriitorul Vitalie Ciobanu primeşte acelaşi mesaj inregistrat la telefon de Marian Lupu, care-l invita la alegeri. Vitalie Ciobanu scrie in Adevarul ca preşedintele interimar chiar si atunci cand e animat de bune intentii, nu reuseste sa se debaraseze de aerul sau artificial si demagogic.

Articolul de prima pagina in Adevărul este un reportaj de Ziua Eroilor marcată în România, despre cei 100 de mii de soldaţi români care au fost inmormântaţi în Republica Moldova, nu toţi însa au parte de o cruce pe mormânt.

Vsevolod Ciornei scrie in Saptamana ca iar iesim la vot. Iarasi ni se spune din toate difuzoarele ca votul nostru conteaza, ca noi ne faurim viitorul si ca vom dormi precum ne vom asterne. Democratia liberala, in varianta ei moldoveneasca ne-a invatat totusi ca oricat de moale va fi asternutul pe care-l vom pregati, tot altii vor dormi pe el.

Duminica, Chisinaul va sustine cel mai dificil examen de maturitate politica, si patriotism, iar luni, 6 iunie, Europa va afla cine sunt cu adevarat moldovenii, scrie Constantin Tanase in Timpul. Iar daca Igor Dodon se va aseza in fotoliul de primar, acest lucru va conduce inevitabil la alegeri anticipate si revenirea la putere a comunistilor la nivel national.
XS
SM
MD
LG