Linkuri accesibilitate

„Simțiți-vă acasă de ambele maluri ale Prutului” (Teodor Baconschi)


„Nu ne putem asuma niciun risc în ceea ce priveşte securitatea noastră" (Traian Băsescu)

”Nicio formatiune politica din lume nu-si urecheaza in vazul lumii reprezentantul care ocupa cea mai inalta pozitie publica” – scrie Sabin Orcan intr-un comentariu din ziarul Adevarul. El se refera la decizia PSD de a-l suspenda pe fostul lider al formatiunii, Mircea Geoana care este si presedintele Senatului, pentru niste postari pe blogul personal. Si mai neserioasa i se pare insa comentatorului o alta miscare politica a PSD: Victor Ponta, actualul presedinte, s-a dus la consultarile politice initiate de presedintele Traian Basescu, cel pe care cu cateva ore inainte il numise “Scaraotchi”. Concluzia jurnalistului de la Adevarul: lipsa de maturitate politica.

Gandul selecteaza declaratiile facute de ministrul de externe roman Teodor Baconschi la ceremonia de absolvire a programului de Pregătire Diplomatică şi Integrare Euroatlantică pentru functionari guvernamentali din Republica Moldova. El le-a urat “să vă simţiţi toată viaţa de ambele maluri ale Prutului acasă şi să aveţi în colegii dumneavoastră din România, în prietenii dumneavoastră de aici un sprijin constant orice ar fi”. Beneficiarii acestui program au mai fost informati de seful diplomatiei romane ca, prin eforturile Romaniei, Moldova a fost subiect de dezbatere timp de o ora in Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene, se mai arata in Gandul.

Presedintele Romaniei Traian Basescu se explica in Financial Times in legatura cu o afirmatie facuta cu cateva saptamani in urma in presa de la Bucuresti. Spunand ca peste 25 de ani granita Uniunii Europene va fi la Nistru, seful statului a lasat loc de speculatii ale presei ruse, cum ca nu vede Transnistria intr-o Moldova reintregita. “A fost o neglijenţă în exprimare”, a explicat Traian Basescu, preluat de Romania libera. Cu acelasi prilej, presedintele roman a apreciat ca decizia de a implica Romania in constructia scutului american antiracheta va fi poate apreciata favorabil atunci cand nu se va mai afla in functie. “Evenimentele din Georgia dovedesc că orice se poate întâmpla în orice moment. Avem Transnistria la câţiva kilometri de graniţă. Nu ne putem asuma niciun risc în ceea ce priveşte securitatea noastră", a fost explicatia reprodusa de Romania libera.
XS
SM
MD
LG