Linkuri accesibilitate

PDL deja în epoca post-Băsescu? (Evenimentul zilei)


Traian Băsescu privat de băile de mulțime (Gândul)








„Un securist va candida la presedintie” se intituleaza stirea din Adevarul care relateaza despre instalarea lui Valeriu Pasat la conducerea Partidului Umanist. Fostul sef al Serviciilor de Informatii si Securitate din Republica Moldova a ajuns in aceasta pozitie dupa ce cu numai o nopate inainte a negociat cu fosta conducere a partidului. Ion Mereuta a declarat postului de televiziune ProTV Chisinau ca spera ca Valeriu Pasat sa ajunga presedintele statului, mai precizeaza Adevarul.

Acelasi cotidian consemneaza si diminuarea livrarilor de gaze catre Belarus, incepand de astazi. Compania Gazprom va continua sa reduca exportul catre aceasta tara, proportional cu datoriile neplatite de autoritatile de la Minsk. Adevarul reaminteste ca 20% din importurile de gaze naturale ale Uniunii Europene trec prin Belarus si ca Gazprom furnizeaza 25% din necesarul statelor europene.

Presa de la Bucuresti se ocupa insa pe larg de decizia luata ieri la Snagov de Partidul Democrat Liberal de a amana remanierea guvernului. Intalnirea PDL cu seful statului a adus principalului partid de la guvernare critici severe si atentionarea ca se gaseste deja in epoca post-Basescu si trebuie sa-si contruiasca o noua echipa de conducere, care sa nu aiba legatura cu guvernul – se relateaza in Evenimentul zilei.

Editorialul acestui ziar, semnat de Ioana Lupea, dezbate situatia partidelor de opozitie si relatia dintre ele. Liberalii incep sa-si dea seama ca au fost lasati de izbeliste. PSD-ul tinde sa-i izoleze si se pregateste sa guverneze in mandatul urmator mai degraba alaturi de Partidul Romania Mare. Costurile unei asemenea sustineri politice, eventual din parlament, ar fi mult mai mici, iar o alianta cu liberalii, considerati de multa lume drept principalii vinovati de situatia economica a tarii, devine pe zi ce trece tot mai putin recomandabila din punct de vedere politic.

In Gandul, Rodica Ciobanu arata ca, pe fondul crizei, presedintele Traian Basescu a pierdut unul din principalele sale atuuri: baile de multime, devenite inoportune in conditiile unei nemultumiri sociale accentuate.
XS
SM
MD
LG