Linkuri accesibilitate

Fotbalul ca ”infidelitate”


Islamiștii interzic somalezilor să urmărească la televizor meciurile de la Campionatul Mondial din Africa de Sud






Campionatul Mondial de Fotbal ii tine pe microbisti ore si ore in fata televizoarelor cu sufletul la gura. 3 meciuri pe zi, cam asta a fost pina acum media. Ei care isi beau tacticos berea in fata televizoarelor si admira spiritul acestui sport, nu se gindesc ca, in unele parti ale lumii, a te uita la un meci de fotbal este extrem de periculos si deja doi microbisti au fost omoriti din cauza pasiunii lor pentru sportul zis si "rege".

Tara în care este periculos sa te uiti al un meci de fotbal este Somalia, unde militantii islamisti considera fotbalul drept un sport “ neislamic”. Gruparile islamiste militante care controleaza aproape în intregime Somalia au avertizat inca inainte de inceperea campionatului mondial ca nu merita sa se uite la meciurile de fotbal, ca ar fi o actiune neconforma cu standardele islamice si ca ar fi doar o pierdere de vreme. Cei prinsi ca o vor face, vor fi aspru pedepsiti.

Simbata, cind se juca meciul Algeria - Slovenia, activisti islamisti inarmati au facut o razzie prin casele din capitala Mogadishu unde se auzea zgomotul televizoarelor si au arestat peste 30 de oameni, omorind 2 microbisti. Printre cei arestati si un baiat de 15 ani.

Printre microbisti exista însa si oameni curajosi si corespondentii nostri au vorbit cu MAHAD MOHAMED HAJJI, capitanul echipei de fotbal de tineret din Somalia, care a reusit sa se uite la meciuri, in zona pazita de fortele de mentinere a paci ale Uniunii Africane. El a declarat Europei Libere ca, african fiind, tine cu echipa Africii de Sud si este foarte fericit ca aceasta importanta competitie are loc pe continental africa.

Liderul islamist seicul Abu Yahya Al Iraki spune ca fotbalul este un sport ce descinde din traditia crestina si ca atare, nici un bun musulman nu ar trebui sa se uite la aceste meciuri. “ Administratia noastra islamica nu va permite nicioadata ca musulmanii sa se uite la ceea ce crestinii numesc cupa mondiala Fifa” a spus seicul.

“Militantii au atacat casele unde oamenii se uitau la meciuri in secret, i-au arestat pe microbisti si au omorit doi tineri care au încercat sa sara pe fereastra. Au arestat 10 oameni la Mogadishu, a declarat Europei Libere seful adjunct al asociatiei presei sportive din Somalia. Ce s-a intimplat cu cei arestati , nu se stie. Se stie doar ca sunt in inchisori islamice si ca rudele nu au acces la ei” a mai spus jurnalistul somalez.

In Somalia cele doua grupari militante radicale islamice Hizbul Islam si Al Shabab au impus o interpretare foarte stricta a legii islamice sharia, si potrivit acestei interpretari, fotbalul ar fi un sport satanic si au interzis inca din 2006 ca oamenii sa urmareasca meciurile de fotbal. Gruparile militante controleaza majoritatea teritoriului somalez, iar confruntarile cu militantii islamici au facut zeci de mii de morti.

Asadar, cind urmariti meciurile de fotbal, ginditi-va ca sunt locuri in lume, unde bucuria pentru un gol, te poate costa chiar viata !!!!
XS
SM
MD
LG