Linkuri accesibilitate

Cazul Cătălin Voicu


Senatorul PSD Cătalin Voicu
Senatorul PSD Cătalin Voicu

Ramificațiile din dosarul senatorului român care urmează să fie arestat se extind cu foști generali din spionajul românesc


Senatorul socialist Catalin Voicu va putea fi arestat imediat ce doctorii de la spitalul de urgenta vor hotari ca pentru afectiunile sale poate primi ingrijiri si in penitenciar. Arestarea sa decisa la Senat s-a bazat doar pe un vot in plus, dar ultimele detalii scot la iveala conjugarea unor interese ilegale care duc la virful unor institutii cheie ale statului roman. Senatorul Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continua, fals in inscrisuri, fapte de coruptie in forma continua.

Din stenogramele convorbirilor telefonice inregistrate la solicitarea procurorilor, cu avizul judecatorului, rezulta ca senatorul roman cerea bani unor oameni de afaceri acuzati de fapte penale, si apoi mituia judecatori dela Inalta Curte, pentru a-i scoate basma curata pe amicii afaceristi. Senatorul socialist Catalin Voicu intervenea insa si pentru politicieni sau pentru familiile acestora. Relatiile sale nu se opresc in rindul judecatorilor de la cel mai inalt for, ci merg pina la Consiliul Superior al Magistraturii, institutia care potrivit Constitutiei Romaniei ar trebui sa garanteze independenta justitiei.

Ramificatiile din dosarul senatorului roman care urmeaza sa fie arestat se extind cu fosti generali din spionajul romanesc si cu declaratia actualului ministru de interne care spune ca anul trecut liderul socialistilor l-a propus pe Catalin Voicu pentru un fotoliu de secretar de stat. Propunerea nu s-a finalizat pentru ca serviciul roman de informatii a trimis o notificare prin care avertiza ca senatorul socialist nu este compatibil cu aceasta functie. Practic multe dintre acuzatile procurorilor anticoruptie se bazeaza pe fapte comise anul trecut sau chiar mai devreme.

Din acest dosar rezulta care sint caile prin care un politician roman, cu relatii in zone specifice precum justitia si interenele, poate sa devina capul unei retele care stringe bani pe baza traficului de influenta si isi intareste pozitiile pe baza santajului, bazate pe date confidentiale.
XS
SM
MD
LG