Linkuri accesibilitate

Cristian Diaconescu își dă demisia din PSD


Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu

Împreună cu alți trei social democrați demisionari, senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independent din Senat

"Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou pe Mircea Geoana" este titlul unei postari care a aparut joi pe blogul personal al lui Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, fost presedinte al Partidului Social Democrat, acum sef al Consiliului National PSD.

Ironia din titlul postarii de pe blogul lui Adrian Nastase face referire la o afirmatie controversata a lui Mircea Geoana care a spus ca a fost atacat energetic, in timpul unei confruntari televizate electorale cu rivalul sau in alegerile prezidentiale din 2009, Traian Basescu, de catre persoane din staff-ul de campanie al acestuia.

Nastase se declara surprins de reactia lui Mircea Geoana – care a pierdut sefia PSD la congresul extraordinar din 20 februarie – fata de plecarea din partid a lui Cristian Diaconescu, fost ministru de externe.

Mircea Geoana a spus intr-un comunicat ca demisia lui Diaconescu arata ca noua conducere a partidului se afla pe un drum gresit.

Adrian Nastase considera ca reactia lui Geoana este nepotrivita si jignitoare si il sfatuieste pe acesta sa lase la o parte frustrarile din trecut si sa se alature noii conduceri, daca ii pasa de PSD.

Senatorul Cristan Diaconescu este al patrulea parlamentar social – democrat care paraseste partidul dupa Congresul extraordinar in urma caruia Victor Ponta a fost ales presedinte.

Un al cincilea membru marcant al PSD, Marian Sarbu, fost ministru al muncii, s-a declarat nemultumit de strategia din ultima vreme a acestui partid, si urmeaza sa anunte daca va ramine sau nu la social-democrati.

Cei patru social-democrati demisionari s-au alaturat grupului parlamentar al independentilor din Senatul Romaniei, condus de actualul ministru al apararii Gabriel Oprea.

O explicatie pentru ce se intimpla acum in Partidul Social Democrat din Romania are chiar noul presedinte al PSD Victor Ponta, care a declarat pentru Radio France Internationale, ca actualele framintari din partidul sau nu sint ceva iesit din comun pe scena politica romaneasca: “ Fiecare partid, dupa ce trece printr-o schimbare similara unui cutremur, are asemenea tendinte de a deschide usile spre exterior, si pentru intrare si pentru iesire”.

Victor Ponta adauga insa ca plecarea celor patru social democrati la grupul independenilor, despre care Ponta sustine ca sprijina guvernul Boc, face parte dintr-un scenariu de atac al puterii impotriva PSD-ului, care se va repeta impotriva Partidului National Liberal.

Scenariu sau nu, toata lumea asteapta acum raspunsul Procuraturii Romane la plingerea depusa de Cristian Diaconescu, dupa ce s-a afirmat ca ar fi fost monitorizat intr-o actiune cu parfum de politie politica.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG