Linkuri accesibilitate

"Concordia" din Pârâta vizitată de Benita Ferrero-Waldner


Benita Ferrero-Waldner la "Orăşelul copiilor"
Benita Ferrero-Waldner la "Orăşelul copiilor"

„Concordia - Orăşelul Copilăriei” este un proiect austriac

Benita Ferrero-Waldner, Comisara Europeana pentru Relatii Externe si Politica Europeana de Vecinatate, si-a inceput a doua zi de vizita in Republica Moldova in satul Parata din raionul Dubasari, la centrul „Concordia Oraselul Copilariei” unde comisara le-a adus copiilor tricouri, mingi si paturi.

Fiecare dintre copiii de la orfelinatul de la Parata si-a dorit sa fie remarcat de musafiri, iar cei mai curajosti au tinut ca Benita Ferrero-Waldner sa le afle numele: „Buna ziua, ma numesc Marin Magalu. Am 14 ani. In Concordia ma aflu de 4 ani, iar acum familia mea este: Casa mare!”

Comisarul european a tinut la rindu-i sa le vorbeasca in romana: „Este placut sa fiu aici. Multumesc pentru un cantec frumos. Va dorim un viitor prosper.”

Atunci cind Benita Ferrero-Waldner a anuntat ce cadouri are pentru orfelinat, copii i-au adus multumiri cum au stiut mai bine: „Multumim. Danke schön!”

Ambasadorul Dirk Schübel care a preluat de curind conducerea reprezentantei Comisiei Europene la Chisinau, a promis sa mai vina in vizita la copii de la Parata: „Ma simt mandru ca ma aflu in acest centru la doar 4 saptamani dupa ce mi-am ocupat aceasta functie. Ne vom stradui sa venim la dvs cat mai des posibil si sa va ajutam”

„In numele copiilor va multumim foarte mult. In Moldova avem foarte multi copii care trebuie ajutati” a spus coordonatorul pedagogic de la Oraselul Copiilor, Maia Filipenco

Benita Ferrero-Waldner a primit si ea un cadou de la o fetita din orfelinat. O papusa impletita din paie: „Iti multumesc foarte mult. E foarte frumoasa. Voi pune papusa pe polita mea cu carti. Aceasta va fi amintirea despre casa voastra. Cum se numeste? Lucia, da, Lucia”

La incheierea vizitei, comisarul european si-a impartasit impresiile de la vizita matinala: „M-a surprins curatenia din aceste case, si cat de mult invata copiii de aici. Vreau sa va asigur ca Europa nu va va uita”

La despartire, dupa ce au dansat pentru Benita Ferrero-Waldner copii i-au urat „la revedere” in mai multe limbi.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG