Linkuri accesibilitate

Moldova suverană acuză liderii sindicali


Moldova Suverană scrie că majorarea tarifelor la apă în Chişinău ar putea genera noi scumpiri, iar ziarul Timpul relatează pe larg de la întîlnirea premierului desemnat Vlad Filat cu reprezentanţii societăţii civile cu care a discutat despre noul program de guvernare.

Ziarul Timpul rezumă mesajul premierului desemnat Vlad Filat pe care l-a transmis reprezentanţilor societăţii civile, ai mediului de afaceri şi bancar, ai producătorilor şi investitorilor, sindicatelor şi patronatelor pe care i-a invitat ieri la o discuţie pe marginea viitorului program de guvernare. Vlad Filat a spus că deşi aproape toate domeniile economiei se confruntă cu grave probleme de ordin financiar şi administrativ, lucrurile trebuie să se mişte rapid, dar foarte atent, ca să fie eficiente pentru cetăţeni. El a menţionat că numai prin eforturi comune poate fi depăşită situaţia de criză şi că propunerile ce au răsunat la întîlnirea de ieri vor fi luate în seamă la definitivarea programului de guvernare ce urmază a fi prezentat vineri în Parlament.

Şi tot ziarul Timpul scrie că teatrul Eugene Ionesco şi-a deschis stagiunea cu o premieră şocantă - spectacolul Şefele de Werner Schwab, în regia lui Veaceslav Sambriş. „În România, spectacolul s-a bucurat de un succes extraordinar, la noi, însă, felul cum a fost redată duritatea existenţială a stârnit reacţii diferite, unii critici având chiar mari rezerve în privinţa valorii acestuia”, mai scrie ziarul Timpul.

Moldova Suverană inserează un amplu articol în care lansează acuzaţii grave la adresa liderilor sindicali din Moldova. Aceştia, potrivit publicaţiei, şi nu guvernul s-ar face vinovaţi de gestionarea proastă a patrimoniului statului şi pierderea unor staţiuni balneare de pe litoralul Mării Negre, care au trecut definitiv în posesia Ucrainei. Mînaţi de interese obscure, liderii sindicali ar fi reuşit să înşele vigilenţa guvernării comuniste, conchide publicaţia, fără să amintească însă de existenţa criticilor potrivit cărora sindicatele în ultimii ani au păstrat o loialitate totală faţă de guvernarea comunistă.

Şi tot Moldova Suverană scrie că majorarea tarifului la apă în capitală ar putea duce la scumpirea gigacaloriei pentru încălzire, cel puţin asta cere Termocomul.
XS
SM
MD
LG