Linkuri accesibilitate

In explorarea Berlinului zoologic


Ne mai rămăseseră doar câteva zile până să părăsim Berlinul, care de la prima vedere ni se păruse un oraș care nu prea are nimic atrăgător și care este foarte rece, dar de care până la urmă ne îndrăgostisem. Eram deja la Berlin de două luni, dar încă nu reușisem să vedem nici jumătate din toate locurile minunate care le ascundea acest oraș. Atunci am decis cu colegii ca în fiecare zi să mergem la plimbare prin oraș să mai vedem ceea ce după părerea noastră ni se păruse că merită a fi văzut.

Auzisem de la multe persoane că Grădina Zoologică de la Berlin este un loc foarte atractiv. Zoologischer Garten Berlin, asta este denumirea originară, este cel mai vechi parc zoologic din Germania și unul dintre cele mai mari din lume după diversitatea și numărul de animale găzduite aici. Putem vedea diferite animale și păsări din toate colțurile lumii. Un interes aparte pentru vizitatori este ursul polar pe nume Knut, care este starul acestei menagerii. Knut are vîrsta de un an de zile, dar deja s-a deprins cu viața de vedetă. Dacă ceilalți urși umblă de colo-colo înconjurînd toți împreună pavilionul unde locuiesc, atunci Knut stă și pozează în fața camerelor de luat vederi amuzîndu-se cu jucăria sa preferată.
Una dintre celebrele specii rare pe care o posedă Grădina Zoologică este Panda de talie mare, care este o specie pe cale de dispariție și doar cîteva menagerii din lume le posedă. Printre animalele ce locuiesc aici putem menționa: hipopotamii, girafele, rinocerii, duferite reptile cum ar fi crocodilii, șarpi diverși, și alte specii de păsări etc.

Inițial, Grădina Zoologică de la Berlin a fost construită pentru curtea regală în sec. al XVIII-lea. În 1842, regele Frédéric Guillaume IV oferă grădinii 850 de animale din colecția personală iar în 1844 menageria își deschid porțile pentru public, devenind astfel prima menagerie din Germania și a noua din lume.
XS
SM
MD
LG