Linkuri accesibilitate

Îi vom susţine pe acei oameni din Guvern, Procuratură, poliţie care au gândire bună şi merită să rămână


Vladimir Braga
Vladimir Braga

Interviu cu Vladimir Braga, Partidul „Alianţa Verde”

Europa Liberă: Care sunt măsurile anti-criză, propuse de Partidul ecologist „Alianţa Verde”.

Vladimir Braga: Prima ar fi reducerea aparatului administrativ. Este una dintre chestiunile importante. Este o vorbă, dacă nu poţi să ajuţi, nu încurca. Cei care guvernează trebuie să ţină cont de acest lucru. Îi vom susţine pe acei oameni din Guvern, Procuratură, poliţie care au gândire bună şi merită să rămână. O a doua măsură s-ar referi la sistemul de impozitare care lasă de dorit în R.Moldova. Sunt câteva legi în R.Moldova care în permanenţă sunt modificate şi asta pentru că sunt influenţate politic. Circulaţia băuturilor alcoolice, spre exemplu, o lege care din 1992 încoace a fost modificată de vreo 5-6 ori. Sunt interese iar banii se obţin foarte uşor. Şi aceiaşi situaţie e şi cu grânele. Totodată, cei care produc vinuri trebuie să fie siguri că vor avea o stabilitate. Exportul, deschiderea pieţelor de desfacere este una din problemele esenţiale.

Europa Liberă: De cât timp aveţi nevoie pentru a avea rezultate?

Vladimir Braga: Este ceva complex. Eu cred că în decurs de 7-8 luni putem depăşi această criză. Creditele pe care ne le oferă Fondul Monetar, Uniunea Europeană, BERD-ul ne vor ajuta.

Europa Liberă: Pe al cui sprijin contaţi – Est sau Vest?

Vladimir Braga: Mizăm pe mintea personală, a poporului nostru. Aici sunt foarte mulţi oameni cu gândire lucidă. Spre regret ei nu sunt auziţi. Trebuie să existe condiţii astfel încât cei care produc, să poată să se realizeze şi atunci R. Moldova nu va simţi criza.
XS
SM
MD
LG