Linkuri accesibilitate

Liderii celor 3 partide liberale resping ideea unei coaliţii cu PD


M.Ghimpu, S. Urechean, V. Filat
M.Ghimpu, S. Urechean, V. Filat

Mihai Ghimpu, Vlad Filat şi Serafim Urecean apelează la oamenii de bună credinţă să nu mai voteze PCRM

Mihai Ghimpu, Vlad Filat si Serafim Urecean, or anume in aceasta ordine, semneaza liderii celor trei partide liberale un apel adresat tuturor „oamenilor de buna credinta”, le cer tuturor suporterilor sa convinga cit mai multi alegatori sa nu mai dea voturile pentru comunisti.

Mihai Ghimpu, liderul PL: „Mergeti acasa, la rudele dumneavoastra, mai ales la cele in virsta, cei pe care saracia comunista i-a obligat sa munceasca peste hotare, cei carora le lipseste posibilitatea de a se deplasa la bastina, telefonati-va familiile, prietenii si explicati-le cu rabdare si dragoste ca trebuie sa aleaga un viitor european pentru Republica Moldova. Daca fiecare sustinator al opozitiei ar reusi sa convinga macar cite o singura persoana sa nu mai voteze comunistii, victoria noastra este garantata. Iata ce dorim noi.”

Triumviratul liberal se pare ca a tinut sa apara in corpore in fata presei ca sa confirme atitudinea extrem de critica fata de sondajul de opinie lansat ieri ce punea la indoiala sansele AMN de a ajunge in Parlament. In plus cei trei lideri s-au pronuntat fara echivoc impotriva unei viitoare aliante cu Partidul Democrat in frunte cu noul lider Marian Lupu, pe care il considera in continuare un cal troian trimis in tabara adversarilor politici ai comunistilor.

Vlad Filat. „ Pornind de la premisa ca monstri nasc monstri, i-as recomanda celui care are aspiratie sau dorinta sa-si gaseasca realizarea lor acolo de unde a venit, sau acolo unde a fost trimis pentru o scurta deplasare pentru a obtine realizarea unor interese personale, dar nu unele in plan national”.

Serafim Urechean: „Vreau sa va aduc aminte ca si eu un proverb moldovenesc - „lupu’ paru’-si schimba, dar naravu’ ba!”.

Mihai Ghimpu: „La sat se spune asa - cu cit mai departe lupul de sat, cu atit mai bine pentru sat”.

Dumitru Diacov şi Marian Lupu
"Sunt declaratii electorale", astfel a comentat asertiunile liberalilor Dumitru Diacov, presedintele de onoare al Partidului Democrat. Daca totusi aceasta stare razboinica este una adevarata, atunci, considera Diacov, este natural ca alegatorii sa se intrebe pentru ce anume vor sa obtina mandate de deputati partidele liberale daca nu vor sa coopereze decit intre ele.




Grigore Petrenco
L-am intrebat pe unul dintre fruntasii tineri ai partidului comunistilor, Grigore Petrenco, candidat din partea PCRM pentru scrutinul din 29 iulie, daca formatiunea sa are in vizor eventuale coalitii postelectorale. El mi-a spus ca Partdul comunistilor a initiat un dialog cu concurentii politici imediat dupa 5 aprilie dar oferta a fost respinsa. Actualmente, potrivit lui Petrenco, liderul partidului Vladimir Voronin iar a invitat partidele de opozitie la un dialog, anuntind o lista de 5 principii in baza carora ar fi sa se poarte negocieri.

Intre timp liberalii au declinat propunrea lui Voronin pe motiv ca liderul comunistilor nu ar fi suficient de sincer atunci cind invita adversarii la masa de tratative.
XS
SM
MD
LG