Linkuri accesibilitate

Nu sînt de acord... dar trebuie să mă conformez legii


Vedere cu lacul Manta
Vedere cu lacul Manta

Interviu cu Ion Neagu, primar la Manta (Cahul)

Ion Neagu: Pina acum s-au examinat listele de către primar, secretar. I-am adăugat pe cei care au împlinit 18 ani şi cei care între timp au decedat au fost excluşi din liste.

EL: Citi alegători ati avut pe liste data trecuta?

Ion Neagu : In jur de 3100 de alegători...

EL: si acum ?

Ion Neagu: Diferenţă mare nu este.

EL: Autoritţile locale nu vor mai fi învinuite pentru ca nu au lucrat bine cu listele ? Ca nu le-au întocmit corect? Ca nu au fost actualizate?

Ion Neagu: Ba da, vor fi. Deorece imi pun semnătura pe aceste liste ca primar si o sa merg personal, pentru mai multă credibilitate în aceste liste, dar pentru asta îmi trebuie şi timp pentru a actualiza listele electorale.

EL
: Cind le transmiteti la CEC?

Ion Neagu: In forma electronică, CEC-ului, noi le-am transmis.

EL: Pina in 29 iulie se mai lucreaza cu aceste liste ?

Ion Neagu: Vor lucra membri biroului electoral. Altceva e că eu nu sint de acord cu principiul că daca omul nu este, daca lucreaza de 3 ani de zile în Italia şi noua ni se spune că trebuie să îl includem în aceste liste. Eu nu sint de acord cu asta... dar trebuie să ma conformez legii.

EL: Banuiţi că cineva ar putea să semneze în locul celui plecat în straăinătate?

Ion Neagu: Nu. Aici se poate să se facă manevre cu numarul de buletine care se elibereaza curate. Adică dacă se dau, de exemplu, 3000 de buletine, dar noi avem real 2500 ( de alegători), cu 500 pot să manevreze. Aici se pot face nişte lucruri pe care noi nu le putem vedea... Stiţi cum, se poate trişa... dar mecanismul este foarte sofisticat şi este foarte bine pus la punct. Cer şi de la OSCE cînd vin aici... Eu însă cu ei vorbesc foarte dur, eu nu îi cred pe dînşii pentru că sint gestionaţi de catre ruşi. Eu nu cred în rapoartele lor, dar cei de la Consiliul Europei şi Bruxelles ar trebui să aibe o altă atitudine, cred... în afară, că noi trebuie să ne conformăm legislatiei europene ar trebui si ei cel puţin, sa ne sustină. Dar ei iau aşa o poziţie duplicitară, ca nu strice dispozitia ruşilor şi respectiv să fie bine-merci şi cu actuala conducere. Sint doua standarde.

EL: Ce spune cetăţeanul simplu ? Are dispozitie să meargă la alegeri? Să participe?

Ion Neagu: Greu să îi afli pozitia, deoarece, poate, daca se va schimba situaţia el va ramîne in "defavor". Acesta este mesajul conducerii actuale: ca daca noi vom alege o altă formaţiune, voi nu veţi avea pensii, salarii, etc, etc. si deja se simte un deficit enorm de mijlooace la buget, deja sint restanţe la salarii şi se întirzie cu pensiile...
XS
SM
MD
LG