Linkuri accesibilitate

Lada și Dacia, cele mai ieftine mașini în Moldova


AvtoVAZ
AvtoVAZ

Pe parcursul anului trecut, în Moldova s-a înregistrat o importantă creştere a vânzărilor de automobile noi, arată datele statistice

Dar dealerii se aşteaptă la o cotitură pentru această industrie, în acest an. Criza economică şi majorarea preţurilor, spun experţii auto, vor impune un „salt înapoi" în materie de vânzări.

Potrivit datelor întreprinderii de stat Registru, în Moldova s-au vîndut anul trecut peste 11 mii de automobile noi, mai mult cu o treime decât în 2007 şi aproape 14 mii de automobile second-hand. Cele mai ieftine maşini noi mai pot fi cumpărate acum la preţuri ce variază între 5 şi 6 mii de euro. Este vorba despre modelele Lada şi Dacia, produse, de uzina VAZ din Federaţia Rusă şi respectiv Dacia Renault din România. Raportat la salariul mediu lunar de aproximativ 3 mii de lei sau aproape 220 de euro, unui moldovean i-ar trebui cel puţin doi ani pentru a aduna suma necesară pentru achiziţia celui mai ieftin model. Pe acest fundal, moldovenii continuă să cumpere maşini la mîna a doua.
Previous Next

XS
SM
MD
LG