Linkuri accesibilitate

Yossi Fine & Ben Aylon


Detaliu de pe coperta albumului „Blue Desert”, Yossi Fine & Ben Aylon, 14 iunie 2018
Detaliu de pe coperta albumului „Blue Desert”, Yossi Fine & Ben Aylon, 14 iunie 2018

O zonă muzicală ce începe pe dealurile Ierusalimului și se termină undeva între dunele de nisip ale Saharei.

Yossi Fine
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:34 0:00

Producătorul, basistul și ghitaristul Joseph Thomas Fine, cunoscut și sub numele de Yossi Fine, s-a născut în 1964 la Paris dintr-o cântăreață din Indiile de vest și un ghitarist israelian.

La 16 ani a început să lucreze ca muzician de acompaniament în Israel, în 1985 s-a mutat la New York unde 10 ani a cântat, înregistrat și produs muzică cu un număr considerabil de muzicieni importanți, între care îi amintim aici pe Gil Evans, John Scofield, Lou Reed, David Bowie și Brian Eno.

În 1995 se mută înapoi în Israel, unde înființează împreună cu trei vocaliști din Ghana trupa Ex-Centric Sound Sytem, care a cântat un amestec de sunete tradiționale africane cu dub, techno și hip hop.

În 2015, Yossi Fine îi cooptează pe Ben Aylon, tobe, și pe Lior Romano, clape și synth bass, schimbă total registrul, și cântă ceea ce s-ar putea numi generic muzică din Deșertul Albastru, „Blue Desert” fiind chiar titlul albumului lansat în 14 iunie 2018: un amestec de stiluri regionale care acoperă o zonă muzicală ce începe pe dealurile Ierusalimului și se termină undeva între dunele de nisip ale Saharei.

Un sunet cald, viu și neastâmpărat.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG