Linkuri accesibilitate

Voronin despre trădare


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

De fapt, principala problemă a politicii moldoveneşti nu e trădarea, ci faptul că lumea politică e preocupată cu precădere de propria ei bunăstare.

Voronin despre trădare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

A ieşit deunăzi din conul de umbra fostul preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin. Vladimir Voronin a constatat că „trădarea este principala problemă a politicii moldovenești”.

Ce să zicem? Nu e cam tardivă concluzia asta? Păi, Vladimir Voronin ar fi putut să aibă revelaţia asta mult mai devreme, căci politica moldovenească a fost mereu, de la 1991 încoace, un fief al traseismului şi ipocriziei, al trădării şi al mîrşăviei. Chiar nu a observat Vladimir Voronin nimic pînă acum? A avut un văl pe ochi?

Probabil, Vladimir Voronin a făcut această constatare tristă, gîndindu-se la cohortele de comunişti care l-au părăsit sau au migrat spre alte imaşuri politice. Mulţi comunişti au sărit din ambarcaţiunea lui Vladimir Voronin. Eu îmi amintesc acum de Igor Dodon, Marian Lupu, Ion Ceban, Sergiu Sîrbu, Vladimir Ţurcan, Zinaida Greceanîi, Victor Stepaniuc şi Artur Reşetnicov.

La un moment dat, aceşti colegi l-au părăsit pe Vladimir Voronin. Să fie ei oare cauza pentru care fostul preşedinte vorbeşte acum despre trădare? Sînt convins însă că toţi cei sus-pomeniţi vor interpreta altfel plecarea lor din PCRM, vor vorbi despre grija pentru ţară.

Dacă însă pe Vladimir Voronin nu-l abandonau aceşti ortaci, mai vorbea el despre trădare în politică? Mai observa el trădarea din alte partide, din alte zone ale politicii? Habar n-am.

De fapt, principala problemă a politicii moldoveneşti nu e trădarea, ci faptul că lumea politică e preocupată cu precădere de propria ei bunăstare. Dar ca să înţelegi asta trebui să vezi lucrurile din afara politicii, de pe palierul simplului muritor.

XS
SM
MD
LG