Linkuri accesibilitate

Veaceslav Garștea: „Contrabanda la frontieră a existat tot timpul”


Punctul de control Cuciurgan-Pervomaisk de la granița moldo-ucraineană.
Punctul de control Cuciurgan-Pervomaisk de la granița moldo-ucraineană.

Interviu cu șeful adjunct al poliției de frontieră din Moldova

Colonelul Veaceslav Garştea spune că a fost înregistrat un succes istoric prin lansarea controlului comun la frontiera cu Ucraina. Colonelul vorbeşte și despre nevoia sporirii încrederii din partea cetățenilor, iar pentru asta politiştii de frontieră trebuie să depună în continuare eforturi pentru ca traversarea hotarului de stat să fie comodă, rapidă şi sigură.​

Europa Liberă: Să pornim discuția solicitându-vă mai întâi un punct de vedere referitor la securitatea frontierei din estul țării. În contextul tensiunilor din regiune, experții spun că ar fi unica regiune europeană în care problemele ce țin de securitate vor cere un mare efort pentru a fi soluționate după anexarea Crimeii de către Federația Rusă și vorbesc despre un deficit de securitate din partea răsăriteană. Va reușește să administrați ca la carte acest hotar moldo-ucrainean?

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:13:05 0:00
Link direct

Veaceslav Garștea: „Da, într-adevăr, noi cunoaștem situația creată în Ucraina, dar astăzi, probabil ca niciodată, avem o foarte bună colaborare cu colegii din Ucraina. În 2017 am demarat controlul comun pe teritoriul Ucrainei, la Cuciurgan-Pervomaisk, am demarat ulterior, în decembrie, controlul comun în Palanca-Maiaki-Udobnoie, iar până la sfârșitul anului ne propunem să mergem la patrularea comună pe întreg segmentul central.”

Europa Liberă: Procesul de demarcare a luat sfârșit, e pe ultima sută de metri?

Veaceslav Garștea: „Da, procesul de demarcare a frontierei cu Ucraina deja este pe ultima sută de metri, într-adevăr, cunoașteți foarte bine informația.”

Europa Liberă: Și cum vă reușește această colaborare între Poliția de Frontieră din Republica Moldova și Ucraina?

Veaceslav Garștea
Veaceslav Garștea

Veaceslav Garștea: „Ne reușește foarte bine, fiindcă suntem într-o permanentă comunicare, lăsăm mai deoparte birocrația. Atunci când este necesar, sunăm, intervenim la direct pentru a gestiona anumite situații, inclusiv situațiile când sunt create rânduri la frontieră.”

Europa Liberă: Sunt încercări de a trece ilegal frontiera?

Veaceslav Garștea: „Sunt încercări de a trece ilegal frontiera.”

Europa Liberă: Frontiera de est a Republicii Moldova.

Veaceslav Garștea: „Vreau să vă zic că regula de bază, există reguli și există persoane care încearcă să le încalce, există frontieră de stat și există persoane care doresc s-o treacă ilegal sau doresc să treacă anumite bunuri peste frontiera de stat, nefiind verificați. Acesta a fost un proces existent de-a lungul timpului. E important ca autoritățile abilitate cu atribuții la frontieră să-și facă bine meseria. Treceri ilegale avem, avem destul de des; majoritatea din ele nu poartă un caracter intenționat, de regulă, se mai întâmplă că oamenii mai încurcă drumul, mai servesc un pahar de vin și nu se pornesc la cumătrul din țara vecină prin punctul de trecere, fiindcă e mai aproape drumul din pădure. Deci, cazuri de genul acesta.”

Europa Liberă: În cei 27 de ani de independență a Republicii Moldova nu a existat vreo cooperare a Poliției de Frontieră cu cei din regiunea transnistreană. Ținând cont de atribuțiile Dvs. la frontieră și necesitatea protecției datelor cu caracter personal, e greu de imaginat despre ce conlucrare ar putea fi vorba, cu toate acestea, trebuie să vă preocupe fluxul migrațional necontrolat prin perimetrul transnistrean și cel comun, contrabanda etc., etc. Sunt peste 400 km care, deocamdată, nu sunt gestionați așa cum ar cere legea. Cum vedeți Dvs. pe mai departe gestionarea acestei porțiuni de frontieră?

Veaceslav Garștea: „Da, este un subiect destul de sensibil, mai mult politic, la care puțin aș face referire din spectrul atribuțiilor pe care le îndeplinesc. Pot doar un singur lucru să spun – Poliția de Frontieră la momentul actual nu este prezentă în acești 485 km, dar există alte autorități de stat, cum ar fi Biroul Migrație și Azil, în acele puncte locale care, într-un mod sau altul, monitorizează fluxul traversării frontierei.”

Europa Liberă: Eu de ce v-am pus această întrebare? Pentru că totuși mulți cetățeni vorbesc despre contrabanda care se face pe perimetrul acestei porțiuni de frontieră.

Veaceslav Garștea: „Poliția de Frontieră nu este prezentă în acest spațiu, de aceea mi-e greu să spun ce se întâmplă acolo, fiindcă nu intră în atribuțiile mele.”

Europa Liberă: Și totuși, contrabandă se face sau nu la hotarul Republicii Moldova, fie că vorbim despre cel de la est sau cel de la vest?

Veaceslav Garștea: „Contrabanda la frontieră a existat tot timpul. Chiar acum recent citeam undeva că chiar la frontiera română cu Bulgaria, la frontiera Poloniei cu Belarus există diferite situații de contrabandă. Nu putem nega acest lucru, dar este important ca acest fenomen să nu devină o chestie permanentă și să fie strivit la timp...”

Europa Liberă: Dar el se răspândește.

Veaceslav Garștea: „Ce înțelegem noi prin faptul că se răspândește? Vorbesc ca un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, care se bazează pe situații concrete, pe situațiile dovedite, demonstrate, trimise în judecată. Deci, nu putem vorbi despre niște situații și nu le putem califica drept contrabandă niște informații operative sau niște documentări la faza urmăririi penale, atunci când încă nu este clar demonstrat acest fapt. Da, în afară de faptul că noi suntem prezenți în punctele de trecere, avem și atribuția de supraveghere a frontierei de stat, frontiera verde, acolo unde mai puțini cetățeni au acces. Evident, există persoane care doresc în permanență să încalce frontiera de stat sau să treacă anumite bunuri interzise.”

Europa Liberă: Deci, fenomene infracționale există?

Veaceslav Garștea: „Există. Vă dați seama că avem localități, cum ar fi la Ungheni sau la nord, acolo unde frontiera trece foarte aproape de localitățile cetățenilor. Deci, tentația de a trece ceva peste frontiera de stat este foarte mare. Cea mai răspândită la ziua de azi este totuși contrabanda de țigări, fiindcă se încearcă des de a trece acolo cu cutiile în înot prin râu. Lumea cunoaște foarte bine că se pedepsește trecerea ilegală a frontierei sau traversarea anumitor bunuri. Evident, venim cu proiecte de legi pentru a maximaliza, în măsura posibilităților, pedepsele în aceste cazuri.”

Europa Liberă: Colaboratorii Poliției de Frontieră actualmente pot conduce urmărirea penală pe cazurile depistate de către angajații dvs.?

Veaceslav Garștea: „Colaboratorii Poliției de Frontieră au competența de depistare a tuturor infracțiunilor în zona de responsabilitate, însă de documentare, dacă vorbim aici de contrabandă, aceasta aparține expres Serviciului vamal, iar nouă ne rămâne trecerea ilegală a frontierei de stat.”

Europa Liberă: În cadrul Poliției de Frontieră sunt aproape patru mii de angajați?

Veaceslav Garștea: „Aproape. Nu putem să dăm o cifră concretă, pentru că forțele și mijloacele folosite la controlul și supravegherea de stat, de fapt, sunt secrete.”

Europa Liberă: Deseori se vorbește cum ar trebui să fie acest polițist de frontieră model pentru societate și ajungem la relația dintre polițistul de frontieră și cetățean.

Veaceslav Garștea: „Aici chiar vreau să încredințez cetățenii despre munca enormă și asiduă pe care o depunem noi, întreaga echipă pentru aceasta. Punem un accent deosebit asupra comportamentului, asupra formulei de a discuta cu cetățenii. Venind într-un stat, un cetățean se întâlnește cu un polițist de frontieră, evident, prima impresie o creăm noi și mult ne doare atunci când impresia este mai puțin bună.”

Europa Liberă: Pentru că mai continuă vacanțele, vă cerem o informație referitor la ceea ce se întâmplă astăzi la punctele de trecere. Se fac cozi, nu se mai fac cozi? Au fost și unele revolte din partea celor care urmau să ajungă la mare, la munte.

Veaceslav Garștea: „Dacă vorbim despre rândul la frontieră, sigur că este mai mult un deranj al cetățenilor. Nu ar fi o problemă atât de mare pentru noi, pentru instituția care suntem abilitați cu atribuții de procesare a actelor pasagerilor la frontieră, dar vreau să vă zic că nu tot timpul la frontieră sunt rânduri. Avem perioade, avem zile, avem ore, când în punctele de trecere traversarea se efectuează destul de lejer, fiind în punctele de trecere câteva mașini doar și cetățenii pot trece foarte rapid, totuși există și perioade când se creează ambuteiaje. Evident, este vorba de sezonul estival și aici menționez în mod special luna august, atunci când masiv cetățenii iau concedii și pleacă la odihnă.”

Europa Liberă: Acum s-a anunțat o minivacanță de aproximativ zece zile. Sunteți pregătiți să faceți față fluxului de călători care vor dori să intre, să iasă din țară?

Veaceslav Garștea: „Poliția de Frontieră cunoaște foarte bine perioadele în care se creează aceste rânduri și, evident, ne pregătim pentru acest flux. Vreau să vă dau și niște cifre. Aici vorbim despre cifra de peste două milioane de traversări într-un an, vorbim de peste cinci sute de mii de traversări săptămânal și peste 50 de mii de traversări zilnic, iar într-un punct de trecere, spre exemplu, cum ar fi Leușeni, în 24 de ore avem uneori 8, 9, 10 mii de traversări. Și dacă am raporta la 1.440 de minute câte sunt în 24 de ore, printr-un simplu calcul vedem că avem capacitatea de a procesa 4, 5, 6 automobile într-un minut.”

Europa Liberă: Ce trebuie să facă cetățeanul și să cunoască atunci când traversează frontiera și cum trebuie să se comporte angajatul Poliției de Frontieră?

Veaceslav Garștea: „Ceea ce recomandăm noi cetățenilor înainte de a se porni într-o călătorie. Deci, în primul rând, recomandăm din start să verifice actul de călătorie așa încât să fie sigur că acest act este valabil, să nu fie pus în situația că, ajungând la frontieră, pentru faptul că actul nu este valabil sau are termenul depășit, să fie întorși din drum. Totodată, recomandăm să verifice actele de identitate a copiilor minori, că din 2011 poza copiilor minori nu se mai aplică în pașaport, respectiv copilul, chiar de la naștere, este obligat să dețină pașaport biometric. Iată în acest caz tot urmează foarte bine să ne asigurăm. Cei care urcă la volan trebuie să se asigure că au cu ei permisul de conducere și iarăși că acest permis este valabil. Vorbim aici și de pluralitatea de cetățenii, atunci când deținem două cetățenii, ar fi bine la frontieră să prezentăm ambele acte, fiindcă atunci când prezinți un pașaport străin și intri în altă țară, este mult mai complicat să iei la evidență persoana decât ca cetățeanul statului tău. Recomandăm de asemenea să se informeze cetățenii referitor la condițiile de intrare în țara de destinație. Sunt anumite condiții, trebuie să avem bani destui pentru sejurul pe care ni-l planificăm, în funcție de țara din Europa, ar fi de la 35 până la 50 de euro pe zi, trebuie să avem biletele tur-retur, trebuie să avem rezervare la hotel; de asemenea, recomandăm cetățenilor să nu ezite să vizualizeze aplicația trafic on-line de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, acolo unde ei pot vizualiza în regim real ce se întâmplă la punctele de trecere, câte automobile sunt și care sunt timpii de așteptare. Și, totodată, recomandăm ca odată veniți în punctul de trecere să fie foarte respectuoși, să fie foarte receptivi față de cerințele Poliției de Frontieră și să respecte regimul de aflare în zona de frontieră.”

Europa Liberă: Și ce trebuie să facă angajații Poliției de Frontieră?

Veaceslav Garștea: „Poliția de Frontieră atunci când se confruntă cu problema ambuteiajelor la punctele de trecere, în primul rând, trece la un regim de lucru intensiv, ceea ce presupune că angajații intră mai des în serviciu și au mai puține ore de lucru. Poliția de Frontieră la noi lucrează 12 ore într-un schimb normal, iar colegii din Ucraina lucrează 24 de ore. Vă dați seama, lucrând 24 de ore, organismul se epuizează, nu mai ai aceeași capacitate. Acest regim mai presupune și atragerea altor angajați din alte subdiviziuni adiacente punctului de trecere unde este necesar. Crearea locurilor de muncă noi, uneori chiar mobile în automobile, folosirea aparatajului portativ de citire a documentelor, folosirea tuturor benzilor existente în punctul de trecere, cum ar fi și cel al corpului diplomatic, și linia roșie, folosim și așa-zisul revers atunci când avem această posibilitate și absolut toate benzile să fie folosite, dăm prioritate persoanelor cu dizabilități, persoanelor în etate și familiilor cu copiii mici.”

Europa Liberă: Mită se mai cere, se mai dă polițiștilor de frontieră?

Veaceslav Garștea: „Foarte mult sper că acest fenomen nu mai există. Chiar îmi vine greu să spun acum o cifră clară când cineva a încercat să propună mită. Totuși, lumea este destul de informată. Noi la Poliția de Frontieră avem și linia verde, avem linia fierbinte, avem linia anticorupție, unde putem primi apeluri de acest fel și permanent informăm cetățenii despre acest fapt și-i îndemnăm atunci când apare o așa problemă să fim telefonați pentru a interveni imediat.”

XS
SM
MD
LG