Linkuri accesibilitate

Unionistul discret


Inscripție unionistă la Strășeni.
Inscripție unionistă la Strășeni.

E într-un partid influent care nu are nimic de-a face cu unionismul.

Unionistul discret
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

Ne-am întîlnit, pe neaşteptate, într-un restaurant rustic. Eu eram cu amicii mei, el – cu prietenii săi. Era un omulean de circa 50 de ani, membru al unui partid influent, puternic.

Îl cunoşteam din epoca podurilor de flori. Atunci omuleanul era un unionist înflăcărat, lupta pentru unirea rapidă a României cu Republica Moldova. Acum însă era într-un partid influent care nu are nimic de-a face cu unionismul.

Am remarcat această metamorfoză şi m-am gîndit că omul era un traseist ordinar.

„Ai cam renunţat la idealurile vechi. Nu mai lupţi pentru unire…” i-am spus într-o doară.

„Nicidecum! Sunt în continuare un unionist convins! Sunt acelaşi patriot care luptă pentru o Românie mai mare!” mi-a spus omuleanul cu însufleţire.

„Dar eşti acum într-un partid care respinge făţiş unionismul! Nu prea înţeleg…” am spus profund mirat.

„E adevărat, partidul meu e împotriva unirii. Dar eu sunt în continuare unionist şi încerc delicat şi subtil să-i convertesc pe unii colegi de-ai mei la unionism. E nevoie, domnule, şi de aşa ceva. Unionismul nu se face numai la mitinguri, cu tricolorul în mînă. Eu promovez unionismul într-un partid anti-unionist şi asta e foarte dificil. Dacă ai şti cît de greu îmi este. Sunt un unionist discret, domnule! ” îmi spuse cu voce şoptită omuleanul şi se duse la prietenii săi petrecăreţi.

Am rămas cîteva minute uluit, încercînd să diger informaţia asta bizară. Păi, cum vine asta? Nu mai întîlnisem niciodată un „unionist discret”…

XS
SM
MD
LG