Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitatul rubricii este jurnalistul Nicolai Paholniţchi

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:13 0:00
Link direct

Newsmaker.md publică un interviu cu jurnalistul din Rusia, Serghei Parhomenko. El vorbește despre primele plăcuțe comemorative din cadrul proiectului „Ultima adresă”, care au fost instalate la Chișinău, pe 2 august, pe casele victimelor represiunilor politice. Jurnalistul din Rusia Serghei Parhomenko, autorul ideii și președintele Fundației „Ultima adresă”, a explicat, într-un interviu pentru Newsmaker.md, de ce ideea acestui proiect a fost preluată de alte țări, de ce avem nevoie de o asemenea acțiune, care a fost rolul naționalității în represiunile din perioada sovietică și de ce în țările post-sovietice trebuie să se ajungă la un numitor comun în ce privește problema memoriei istorice.

Un alt material pe care l-aș remarca este cel în care am publicat cinci istorii ale oamenilor care au plecat din Republica Moldova în SUA și Canada. Aproximativ 30 de mii de persoane emigrează anual din Moldova, acesta fiind cel mai înalt ritm de pierdere a populației din Europa și CSI. Oamenii pleacă în Est și în Vest, cu familii și fără, obțin acolo studii, își găsesc de lucru, se căsătoresc, nasc copii și nu intenționează să revină acasă.

Mai reflectăm și problema privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri, care urmează să fie discutată astăzi, 3 august, la Ministerul Economiei. Transportatorii insistă de mult asupra acestui subiect, afirmând că din cauza creșterii prețurilor la carburanți, ei lucrează în pierdere.

(Transcriere de Tamara Grejdeanu)

XS
SM
MD
LG