Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” de la Ungheni


Invitata emisiunii este Lucia Bacalu, directoarea săptămânalului.

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” de la Ungheni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct


„Sunt mulți și buni cei care duc departe în lume faima satului Sipoteni din raionul Călărași. De ce să nu-i cunoască oamenii? Astfel și-au zis autoritățile locale și au purces la desfășurarea campaniei „Sipoteneni cu care ne mândrim”.

„Ne-am propus, în acest an, acțiuni de promovare a imaginii localității noastre, iar imaginea localității o fac, în mod special, oamenii”, a explicat pentru „Expresul” Sergiu Lazarchevici, viceprimarul de Sipoteni. Lista sipotenenilor remarcabili a început cu Ruslan Vdovicenco, stabilit în SUA de mai bine de zece ani și unde are o companie în domeniul construcțiilor. Per total, au fost stabilite deja circa 25 de personalități remarcabile, dar lista e deschisă în continuare.

„Anul Unirii” la Nisporeni? Va fi sau nu va fi? „Am depus la Consiliul Orășenesc si Consiliul Raional Nisporeni proiectul de decizie „Cu privire la declararea anului 2018 - Anul Unirii, pe teritoriul orasului/raionului Nisporeni", a anunțat consilierul Iurie Cărbune”. Fiind întrebat ce ar presupune „Anul Unirii”, dânsul a menționat că, prin adoptarea unei astfel de decizii, s-ar da un semnal clar: raionul Nisporeni dorește Unirea, subliniind că documentul ar putea fi votat la prima ședință de consiliu din acest an. „Chiar dacă, ulterior, ar putea fi anulat, la sesizarea Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, important e să fie dat acest semnal”, a mai spus consilierul pentru Expresul.

La sfârșit de ianuarie, Păulești din raionul Călărași s-a înfrățit cu Păulești din județul Prahova. Primul este sat, al doilea - comună. Primul are o populație de circa 850 de locuitori, al doilea - de aproape 9000. Și se află cele două localități cu același nume la peste 450 de kilometri distanță. Primarul de Păulești, Ion Prunici, a recunoscut pentru „Expresul” că știa demult că în România există cinci localități cu numele Păulești și-și dorea nespus de mult să se înfrățească cu una dintre ele. Primarii celor două localități își doresc un schimb util de experiență în toate domeniile. În plus, intenționează să implementeze proiecte comune, ce ar contribui, în mod special, la dezvoltarea satului Păulești din Călărași.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG