Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est Curier”


Invitata emisiunii este Svetlana Cernov de la Criuleni.

Un ziar în fiecare seară: „Est Curier”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct


„100 de ani au trecut ca o clipă, ne-a spus recent Ignat Făndulescu, crugliceanul născut în anul Unirii. În zilele noastre să fii îngrijit la bătrâneţe de copii este o binecuvântare, mai spune intervievatul. Despre secretul longevităţii sale şi cu ce-şi ocupă zilele cetăţeanul de un veac, cititorii noştri vor afla vineri, în Est Curier.

În acelaşi sat, deşi funcţionează bine şi consumatorii le sunt mulţumiţi, soarta apeductului a fost iarăşi dezbătută la şedinţa consiliului local, doar pentru că este gestionat de către asociaţia obştească care şi-a asumat gestiunea după ce oamenii au pus mână de la mână şi l-au construit, având şi un grant de la donatorii externi. Acum cruglicenii află că legislaţia plasează serviciile publice gestionate de asociaţiile obşteşti în afara legii. Ce va urma vom vedea şi vom informa cititorii în continuare, or problema este actuală în mai multe localităţi din regiune.

În ediţia de vineri prezentăm şi sumarul săptămânii în care a nins, pe alocuri a viscolit şi ce consecinţe au avut de suportat cetăţenii din cele mai afectate localităţi.

Anunţăm antreprenorii că s-a dat start depunerii formularelor pentru înscrierea în concursul „Cel mai bun antreprenor al anului 2017” .

Relatăm şi despre succesele sporte ale criulenenilor, discipoli ai şcolilor sportive. Anunţăm despre linia verde antitrafic la care cetăţenii pot sesiza cazuri despre care ar suspecta că ţin de traficul de fiinţe umane şi traficul de copii.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG