Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata emisiunii este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct


„În această săptămână, citiți pe portalul Anticoruptie.md o anchetă care arată că Frontera Resources International a obținut în concesiune 40% din teritoriul Republicii Moldova ca să caute petrol și gaze în urma unui concurs controversat, singurul concurent fiind un fost angajat al corporației. Totodată, succesele din țările vecine, cu care Frontera se laudă la Chișinău, nu corespund realității. În Georgia și Azerbaidjan proiectele investiționale s-au lăsat cu procese de judecată de milioane de euro, iar în Ucraina nici nu există vreun contract cu statul. Mai mult, rapoartele financiare ale companiei arată că Frontera înregistrează anual pierderi ce depăşesc de şapte sau opt ori veniturile. Detalii, pe Anticoruptie.md.

De asemenea, puteți afla despre felul în care decurge ancheta în cazul „furtului miliardului”, de ce investigațiile procurorilor se mișcă anevoios, care este prejudiciul reieșind din cauzele expediate deja în instanță și când ar putea fi recuperați banii.

În următoarele zile, pe Anticoruptie.md veți putea citi și despre sponsorii partidelor politice din Moldova. Deși Comisia Electorală Centrală ține în secret toate informațiile despre cei care finanțează partidele, disponibile fiind doar numele și prenumele acestora, reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au depistat cine sunt cei mai generoși sponsori ai politicii moldovenești. Este vorba despre mii de persoane - de la șomeri și activiști de partid până la deputați, funcționari și prosperi oameni de afaceri. Unii dintre ei au oferit sume pe care, oficial, nici nu le-au câștigat, făcând donații mai mari decât cele declarate oficial.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG