Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct


„Aflați de pe portalul Anticoruptie.md cine sunt noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor, principalul organ de autoadministrare al breslei, și cu ce averi intră în funcție. Inga Furtună, Adrian Bordianu, Angela Motuzoc, Andrei Roșca și Constantin Șușu au fost aleși la Adunarea Generală a Procurorilor de vineri, 17 noiembrie, și vor fi detașați din funcţiile pe care le dețin pe durata exercitării mandatului.

Totodată, în această săptămână citiți despre cum sute de persoane cu dizabilități psiho-sociale au rămas fără case și bunuri după ce rudele le-au plasat în internate psihoneurologice și le-au vândut proprietățile. Acest lucru a fost posibil cu implicarea unor instanțe de judecată care le-au lipsit de capacitatea de exercițiu, retrăgându-le dreptul de a lua decizii în mod independent. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat mai multe cazuri de acest fel și au ajuns la concluzia că, de multe ori, oamenii nici nu au fost prezenți la procesele de judecată unde le-a fost decisă soarta.

Într-o altă anchetă, jurnaliștii scriu despre faptul că majoritatea partidelor din Republica Moldova țin în secret informațiile despre banii pe care îi cheltuie pentru chirie, deplasări și concerte, inclusiv adresele sediilor. Din puținele informații disponibile reiese că în multe cazuri clădirile închiriate de formațiunile politice aparțin unor activiști de partid, iar în altele - edificiile au fost ocupate în mod abuziv”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG