Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„La 21 noiembrie curent orașul Glodeni sărbătorește cea de-a 344-a aniversare. Conform datelor ultimului recensământ, în oraș locuiesc circa 10 mii de locuitori. Cu ceva timp în urmă Glodenii erau cunoscuți în țară grație funcționalității fabricii de zahăr, a celei de uleiuri eterice, a fabricii de conserve, care, cu regret, și-au încetat activitatea.

Instituțiile de învățământ din raionul Glodeni nu încetează să implementeze proiecte, grație cărora izbutesc să realizeze multe lucruri utile și frumoase. Bunăoară, în gimnaziile Danu și Ciuciulea au fost construite cazangerii noi, iar în LT Balatina a fost dus la bun sfârșit proiectul „Integrarea copiilor cu dizabilități în școlile generale”.

În cadrul ediției curente a expoziției-târg internațională „FARMER” desfășurată la Moldexpo, doamnei Ecaterina Fiodoraș din satul Balatina i-a fost înmânată o diplomă de gradul I pentru cea mai eficientă întreprindere agricolă, gestionată de o femeie-fermier.

Numărul pacienților cu diabet zahar crește simțitor de la an la altul. Dacă în primele nouă luni ale anului trecut în raionul Glodeni erau înregistrați 1187 de diabetici, iată că în anul curent în aceeași perioadă numărul bolnavilor cu diabet a ajuns la 1322.

Echipa de fotbal „Grănicerul” a ajuns să fie mândria raionului. După ce au acces în divizia A, grănicerii s-au clasat pe locul III în cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, ediția 2017.

Vasile Nogai este unul din cei mai renumiți vinificatori din raion, care produce vinuri aromate și deosebite la gust. Recent vinificatorul și-a îmbogățit palmaresul de diplome. Vinurile sale au fost apreciate de către Camera de Comerț și Industrie în cadrul concursului național „Polobocul de aur”, categoriile „Cel mai bun vin alb și roșu”.

În scopul consolidării relațiilor internaționale, Consiliul Raional Glodeni în curând va iniția relații de asociere și colaborare cu județul Bistrița-Năsăud, România.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG