Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate.info”


Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

„Citiţi pe Sănătate INFO despre calvarul prin care a trecut Niculina Bulat până a sfârşit pe un pat de spital. Aceasta a ajuns la Spitalul Raional Drochia pe 21 octombrie, la ora 5.00 dimineața la. De acolo, în aceeași dimineață, a ajuns la Spitalul Municipal Bălți și, mai apoi, la Institutul Mamei și Copilului ca în final să fie dusă iarăși la Spitalul Raional Drochia, de unde a fost transportată cu serviciul AVIASAN la Institutul de Medicină Urgentă, unde a decedat la scurt timp după operație. Toate acțiunile s-au petrecut în perioada 21 octombrie - 2 noiembrie. După moartea acesteia, cabinetul de miniştri s-a convocat într-o şedinţă extraordinară la care premierul Pavel Filip a cerut să se efectueze o anchetă minuţioasă în acest caz, iar ministra Grigoraş s-a arătat profund indignată de atitudinea revoltătoare a medicilor promițând că va examina cu mare atenţie cazul.

Parlamentul a votat în prima lectură în unanimitate proiectul de lege care prevede obligativitatea publicării contractelor încheiate între CNAM şi instituţiile medico-sanitare publice şi private. Poiectul a fost prezentat deputaţilor de către Oxana Domenti. Aceasta a precizat că acum este complicat chiar şi pentru membrii legislativului să obţină date privind modul în care sunt repartizate şi gestionate resursele din asigurările de sănătate.

Tot pe Sănătate INFO aflaţi de ce nu e bine ca să interveniţi cu diverse imunomodulatoare pentru a-i stimula imunitatea celui mic. Specialiştii susţin că atunci când copilul primeşte suficiente vitamine şi minerale printr-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, se respectă regulile de igienă personală, mamele nu trebuie să-şi facă griji cu privire la stimularea imunităţii acestuia. Iar imunomodulatoarele nu fac altceva decât să îmbogăţească farmacişti şi nu aduc sănătate copiilor.

Copiii de la grădiniţe sunt hrăniți în continuare cu macaroane cu brânză, biscuiţi sau pâine cu magiun. CSP Chişinău a făcut publice meniurile model pentru toate sectoarele capitalei şi care sunt implementate din acest an. Acestea au fost realizate anul trecut de către grupul de lucru format din asistente medicale, angajaţi ai instituţiilor de educaţie timpurie, ulterior au fost verificate de specialiştii Centrului de Sănătate Publică, prin ordinul Ministerului Sănătăţii. Deşi sunt considerate model, meniurile au rămas oricum sovietice şi aduc mai mult a sărăcie decât a recomandări nutriţionale adecvate pentru copii”.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG