Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Sănătate Info


Sănătate Info logo.
Sănătate Info logo.

Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct


„Legea Fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală a fost făcută publică pentru dezbateri. Majorarea veniturilor, comparativ cu anul trecut, este de doar 10 la sută, iar prețul poliței rămâne același, atât în sumă fixă, cât și sub formă de contribuție procentuală.

Bugetul total planificat este în creștere nesemnificativă față de anul trecut, așa că nu sunt așteptate creșteri esențiale de venituri. Veniturile planificate pentru anul 2018 sunt în sumă de peste 6 milioane de lei, aceeași sumă fiind planificată pentru cheltuieli, fără deficit.

16 candidați luptă pentru funcția de secretar la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Printre ei se regăsește și un director de spital. Astfel, pentru funcția de secretar de stat în cadrul ministerului, ce urmează să fie responsabil de domeniul asistenței medicale, se luptă Rodica Scutelnic, Marcela Țîrdea, Alexandru Holostenco și Dorina Pîrgari. Pentru domeniul asigurărilor sociale și medicale se luptă Denis Valac, Nelea Rusu și Marcela Țîrdea. Pentru compartimentul de Sănătate Publică s-au înregistrat și urmează să susțină interviul Iurie Pânzaru, actual director la Centrul Național de Sănătate Publică, Mihail Pâslă, Andrei Cazacu, Doina Rotundu. Dosarele tuturor candidaților au fost evaluare deja și urmează să susțină proba de interviu.

90 de milioane de lei vor fi direcționați către Fondul de bază al CNAM, iar de acolo vor fi repartizați către spitale pentru contractare suplimentară. Aproape 20 de milioane de lei vor fi direcționate către asistența medicală urgentă și 5 milioane către servicii de înaltă performanță. Subiectul a fost discutat aprins în Parlament, din cauza faptului că de mai mulți ani consecutiv banii planificați pentru profilaxie sunt cheltuiți pentru tratament.”

XS
SM
MD
LG