Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Sănătate.Info


Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

„Funcționarii publici au slăbiciuni la mașini de lux. Cel puțin aceasta se poate înțelege din declarațiile lor de venituri și interese. Potrivit declarației de avere, ex-ministrul adjunct Liliana Iașan, și-a procurat un Mercedes care valorează 352 de mii de lei, cât trei ani de muncă la Ministerul Sănătății. De asemenea, anul trecut fosta viceministră a avut venituri salariale în valoare de peste 356 de mii de lei și o indemnizație de peste 58 de mii de lei. La Ministerul Sănătății, Iașan a câștigat anul trecut un salariu de peste 120 de mii de lei. Aproape 34 de mii de lei i-a încasat de la Asociația Medical Teritorială Buiucani și peste 200 de mii de lei de la Unitatea de Implementare a Creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polonia. Tot de la această unitate, dânsa s-a ales și cu o indemnizație de peste 58 de mii de lei.

Oleg Creciun și el fost viceministru a ridicat salariu de la două funcții de bază, de la Ministerul Sănătății pentru funcția de ministru adjunct - 83.000 de lei, dar și de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească - 88.200 lei. De asemenea, acesta declară un Mercedes, clasa E, produs în 2008 pe care l-a achiziționat în 2015, atunci când a obținut funcția publică la Ministerul Sănătății. Pentru acest autoturism, Oleg Creciun a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 50.000 de lei, adică puțin peste 2.400 de euro.

Anul trecut, aproximativ 1.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer la sân. Deși trendul se schimbă ușor, oricum majoritatea pacientelor află de maladie când este prea târziu. Institutul Oncologic a lansat o școală a pacientelor cu cancer la sân. Aici oricare femeie care își dorește să afle informații în plus poate învăța cum să prevină cancerul mamar, care sunt factorii care duc la apariția maladiei sau cum se face corect autopalparea.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG