Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii este jurnalista Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct


„În această săptămână, găsiți pe portalul Anticoruptie.md o anchetă jurnalistică din care veți afla cum, de aproape un an și jumătate, locuitorii satului Tomai din raionul Ceadîr-Lunga, împreună cu primarul, luptă ca să reîntoarcă în proprietate publică lacul de peste 70 de hectare ajuns pe mâna fraților unui deputat socialist. Deși contractul de arendă a expirat în iunie anul trecut, arendașul nu dorește nicidecum să părăsească proprietatea. Nici procesele de judecată, nici zecile de petiții expediate oamenilor legii nu au dat rezultate deocamdată. Cum a comentat alesul poporului, dar și frații acestuia, aflați pe Anticoruptie.md.

De asemenea, pe site veți afla detalii despre flash-mobul organizat de mai mulți jurnaliști în fața clădirii Global Business Center, care aparține liderului PD, Vlad Plahotniuc, dar și de ce bate pasul pe loc examinarea cererii de extrădare a judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, prins cu o mită de 150.000 de dolari pe teritoriul Ucrainei și reţinut la Chişinău în luna martie, în urma unui autodenunț.

Pe portal, veți mai afla și despre faptul că familia lui Viorel Moșneaga, directorul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor în achiziții, și-a mai cumpărat anul trecut două terenuri, pe lângă alte 60 pe care le-a declarat până acum, dar și o mașină nouă.

În curând, citiți pe Anticoruptie.md o anchetă despre judecătorii care candidează la funcţiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, de unde veţi afla care sunt programele pe care le propun candidații.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG