Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Anticoruptie.md logo
Anticoruptie.md logo

Invitata rubricii este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct


„Găsiți pe portalul Anticoruptie.md apelul public semnat de peste 70 de jurnaliști, instituții media și organizații ale societății civile care solicită Consiliului Superior al Magistraturii să nu adopte marți, 10 octombrie, controversatul regulament privind publicarea hotărârilor judecătoreşti. Potrivit semnatarilor, în forma actuală, documentul ar putea crea piedici în activitatea jurnaliştilor, dar şi a avocaţilor, oamenilor de afaceri sau a reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale.

Tot pe site aflați de ce Autoritatea Națională de Integritate rămâne în continuare fără un președinte, dar și că o magistrată de la Curtea de Apel Chișinău a acționat în instanță Judecătoria Râșcani și pe fostul președinte al instituţiei, Oleg Melniciuc, pe motiv că de pe site-ul instanței au fost șterse informațiile despre un proces de judecată, iar într-un alt caz, informația nici nu a fost publicată. După ce Judecătoria Chișinău i-a dat dreptate Marinei Anton, cauza urmează să fie examinată de Curtea de Apel Cahul.

În această săptămână veți găsi pe portal o nouă anchetă jurnalistică din care veți afla cum, de aproape un an și jumătate, locuitorii satului Tomai din raionul Ceadîr-Lunga, împreună cu primarul, luptă ca să reîntoarcă în proprietate publică lacul de peste 70 de hectare folosit ilegal de frații unui deputat din Parlament. Deși contractul de arendă a expirat în iunie anul trecut, arendașul nu dorește nicidecum să părăsească proprietatea. Nici procesele de judecată, nici zecile de petiții expediate oamenilor legii nu au dat rezultate deocamdată. Cum comentează alesul poporului și frații acestuia, aflați pe Anticoruptie.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG