Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Sănătate.info


Invitata de astăzi este Silvia Rotaru

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

„În timp ce sute de moldoveni dependenți de dializă așteaptă o șansă la viață, donatorii aflați în moarte cerebrală sunt deconectați de la aparate și înmormântați cu tot cu organe. Și toate acestea se întâmplă din neglijență sau nepăsare, contrar obligației pe care o au instituțiile medicale cu secții ori centre de dializă de a introduce pacienți cu insuficiență renală în „Registrul pacienților dializați” și ulterior în lista de așteptare pentru transplant de rinichi.

Zsuzsanna Jakab, Director Regional al OMS pentru Europa susține că legea antitutun nu va fi modificată, deși există o presiune foarte mare din partea anumitor grupuri de interese ca aceasta să fie schimbată. Doamna a mai subliniat faptul că sectorul ospitalier nu are de pierdut nimic în urma implementării acestor legi, de aceea dacă va fi nevoie ca organizatia mondiala a sănătății să intervenă și să aducă la cunoștința populației date exacte, ei neapărat o vor face.

Ministerul Sănătății anunță că a concediat-o pe directoarea Institutului de Ftiziopneumologie, Liliana Domenti, pe motiv că a gestionat prost activitatea economică a instituției. Aceasta ar fi plătit salarii neîntemeiate de 1 milion de lei, ar fi concediat nejustificat un angajat și ar fi admis haos în stocurile cu medicamente. În același timp, coordonatoarea Programului Național de TB pentru perioada 2012-2017, Ana Ciobanu, s-a ales doar cu o sancțiune administrativă.”

XS
SM
MD
LG