Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Observatorul de Nord


Moldova, newspapers
Moldova, newspapers

Invitatul de astăzi este Victor Cobăsneanu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Nu hidrocentralelor de pe Nistru”, acesta este titlul materialului cheie din acest număr. Este vorba de o activitate pe care tinerii și voluntarii Centrului de Tineret „Dacia”, din orașul Soroca, au spus nu hidrocentralelor de pe Nistru. Un grup de tineri au format un „NU” viu pe malul Nistrului, demonstrând că le pasă de viitorul acestui râu, cea mai mare arteră de apă a Republicii Moldova. Amintim că Guvernul din Ucraina a decis să construiască pe râul Nistru șase hidrocentrale.

Un material care va stârni interesul cititorilor este legat de depistarea pestei porcine africane în satul Rublenița. Autoritățile raionului ne-au asigurat că situația se află sub control și că nu există riscul ca focarul să se extindă mai departe. Acest sat este cel mai mare producător de carne de porc din raionul Soroca, dar și din nordul Republicii Moldova.

Un material pozitiv - despre soroceanca Alina Baran, care este printre cei mai buni 50 de studenți din Republica Moldova, care vor beneficia de câte o bursă de 12 000 de lei.

Și o veste bună pentru amatorii de baschet. Formația soroceană „Soroca-Baschet” a câștigat campionatul Republicii Moldova în cel de-al doilea eșalon al baschetului moldovenesc zona de nord, iar în play-off-ul competiției se va întâlni cu formația din Tiraspol.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG