Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata rubricii este Ekaterina Kaminskaia.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:05 0:00
Link direct


„Cititorii noștri principali sunt liceenii. Ei încep să cumpere cărți bune, apoi pleacă peste hotare”, spune într-un interviu pentru NewsMaker Gheorghe Erizanu, directorul editurii „Cartier”. El a povestit despre cum este construită piața cărții în Moldova, de ce orice editură este o ideologie și cum stau alături, pe aceeași poliță, cărțile lui Serghei Jadan, participant activ al Euromaidanului și cele ale lui Zahar Prilepin, care a luptat în Donbas pentru „revenirea Malurosiei”.

„Îmi calcă pe urme și tu poți nimeri la bătaie”, un nou reportaj NewsMaker de la ședința de judecată în dosarul despre pregătirea atentatului asupra liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. De data aceasta, a fost audiat unul dintre învinuiții în această cauză, Valeriu Zabolotnîi, vicepreședinte al Fondului internațional de ajutorare a veteranilor și invalizilor din sport IFAVIS. El susține că atentatul a fost o înscenare și că s-au făcut presiuni asupra sa, cerându-i-se să-l „ponegrească pe Karamalak”. Procurorii nu au avut întrebări pentru Zabolotnîi, iar judecătorul i-a adresat o singură întrebare.

„Omorât, înecat, îngropat”, acesta este un articol despre cum primul coming-out în Găgăuzia a provocat hărțuirea unui tânăr care a recunoscut că este gay. Hărțuirea a început în rețelele de socializare, la care s-a alăturat deputatul socialist Bogdan Țîrdea. Avocații consideră că astfel de declarații din partea reprezentanților puterii sunt foarte periculoase, deoarece ele pot fi înțelese ca permisiune la violență.

După tragedia din Kemerovo, NewsMaker pregătește un material despre cât de sigure sunt centrele comerciale și de agrement din Chișinău. Reporterii noştri au mers la cele mai mari centre din capitală și au discutat cu colaboratorii responsabili de securitate și cu experți. Materialul va conține multe imagini”.

XS
SM
MD
LG