Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul serii este redactorul-șef al săptămânalului, Ion Ciumeică.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct


„Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a actului unirii Basarabiei cu România, în orașul Cimișlia au fost organizate mai multe manifestări consacrate acestui eveniment. Ele au debutat cu un simpozion dedicat unirii de la 27 martie 1918, continuând cu un marș centenar pe străzile orașului, cu depuneri de flori la busturile lui Mihai Viteazul, Mihai Eminescu, la monumentul eroilor căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Raional Cahul s-a votat pentru semnarea unui acord de colaborare cu Județul Tulcea, România. La ședința ordinară a Consiliului Raional Cimișlia au fost operate modificări la bugetul acestei unități teritorial administrative pentru anul curent. Astfel, a fost aprobată majorarea bugetului la partea de venituri și cheltuieli cu suma de 110 mii de lei, donații acordate de către Consiliul Județean Prahova pentru repararea Complexului Muzeal „Centrul Vechi” din orașul Cimișlia.

Ajunsă la a patra ediției, conferința „Vreau să fiu și eu antreprenor” a adunat în sala Universității de Stat „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul câteva zeci de tineri dornici de a descoperi tainele antreprenoriatului.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG