Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Sud


Invitatul nostru este astăzi Ion Ciumeica

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

„O nouă stație de pompieri și salvatori a fost deschisă la Cimișlia. Datorită suportului Statelor Unite ale Americii, pompierii și salvatorii din Cimișlia sunt primii din regiunea de sud a țării, care beneficiază de noi condiții de muncă.

Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul a avut o întrevedere cu Victor Chiriloae, primarul comunei Oancea din România. Discuțiile dintre cei doi primari ai localităților de pe cele două maluri ale Prutului au avut ca temă punerea bazelor unei înfrățiri între cele două unități, precum și identificarea domeniilor de colaborare în vederea accesării de fonduri europene.

Inspectorii Direcției protecția consumatorilor din raionul Cahul, au mers în patru piețe din orașele Vulcănești, Cantemir, Comrat și Leova, unde au informat comercianții și consumatorii despre utilizarea corectă a mijloacelor de măsurare.

O delegație numeroasă din satul Cenac, raionul Cimișlia a participat la ediția ordinară a Festivalului meșteșugarilor „Tradiție și continuitate” din comuna Gorgota, județul Prahova, România. Aceasta a fost a treia vizită a oamenilor din Republica Moldova la frații lor prahoveni, efectuată în temeiul unui acord de colaborare semnat de cele două părți.

Timp de o săptămână, 37 de copii și tineri ai satului Sadaclia din raionul Basarabeasca au participat la o tabără cu corturi în pădurea din apropierea Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Amănunte găsiți la Gazetadesud.md”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG