Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Câmpia Glodenilor


Invitata de astăzi este Victoria Vasilos

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

„Recent managerii celor trei licee teoretice din raionul Glodeni alături de autoritățile locale au semnat memorandumuri multilaterale de cooperare în cadrul proiectul „Școala mea – responsabilizare socială pentru reforma educației din RM”. Astfel, instituțiile vor beneficia de asistență în implementarea instrumentelor de responsabilizare socială și de posibilitatea de a avea un dialog, bazat pe dovezi și argumente privind bugetul instituției, calitatea serviciilor etc.

240 de elevi din trei instituții de arte: Glodeni, Hîjdieni și Cuhnești au participat în cadrul concursului raional al școlilor de arte ”Tinere talente”. Toți învingătorii etapei raionale vor participa în cadrul concursului național al școlilor de arte din republică, ediția 2017.

În perioada 6-9 aprilie Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” va găzdui sărbătoarea turismului rural cu genericul ”Satul meu”. Raionul Glodeni are cu se mîndri la acest capitol așa că publicul va avea posibilitatea să admire lucrările meșterilor populari din raion: Alexandru Melnic, Cobani; Parascovia Pasat, Ustia; Romeo Darie, Glodeni; Alexei Vidrașco, Cuhnești; Antonina Cozlenco, Glodeni și Vitalie Pînzaru, Iabloana.

În raionul Glodeni sunt construite circa 6500 de fîntîni, de unde se alimentează cu apă majoritatea populației din mediul rural și o parte din populația orașului. Consumatorii conectați la apeductul central utilizează apă din rîul Prut, care conform datelor de laborator oferite de Centrul de Sănătate Publică, corespunde parametrilor sanitaro-chimici.

În anul agricol curent din totalul de circa 34170 de ha de teren arabil, jumătate vor fi ocupate cu culturi cerealiere și leguminoase iar cele tehnice se vor întinde pe 15 mii de hectare. Pe cîmpurile glodenene o suprafață de 250 ha va fi plantată cu salvie iar pe alte 130 de ha agricultorii vor încorpora în sol cartofi, legume și bostănoase. Plugarii sunt optimiști și speră, că pămîntul îi vor răsplăti cu roade frumoase.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG