Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul „Anticoruptie.md”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Dodon.

Un ziar în fiecare seară: portalul „Anticoruptie.md”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:18 0:00
Link direct


„Accesând portalul Anticoruptie.md, puteți citi care sunt concluziile miniștrilor de Externe ai țărilor-membre ale Uniunii Europene după întrunirea de la Bruxelles la care s-a discutat situația din Republica Moldova. Printre altele, oficialii au accentuat că guvernarea de la Chișinău trebuie să depună mai multe eforturi în lupta cu corupția, dar și că modificarea sistemului electoral sau felul în care derulează investigarea fraudelor bancare continuă să provoace îngrijorări.

Totodată, aflați că în 2017, cetățenii au expediat Consiliului Superior al Magistraturii mii de sesizări și petiții în care s-au plâns pe activitatea judecătorilor și instanțelor din țară. Totuși, doar șapte magistrați au fost sancționați disciplinar, dintre care numai unul a fost eliberat din funcție, potrivit rapoartelor oficiale.

Un alt articol relevă povestea locatarilor unui fost cămin al Căii Ferate a Moldovei, situat în centrul Capitalei. Oamenii, angajați ai întreprinderii, încearcă să privatizeze camerele în care au locuit ani la rând, dar fără succes. Se pare că în jurul terenului de 21 de ari pe care este amplasat imobilul, și care ar costa cam un milion de euro, se țes scheme grele de interese private. Detalii, pe Anticoruptie.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG