Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct


„În această săptămână, citiți pe Anticoruptie.md două anchete jurnalistice despre abaterile admise la reabilitarea drumurilor din țară. În una dintre ele se relatează despre faptul că patru dintre companiile care au fost selectate în ultimii cinci ani ca să reabiliteze drumurile naționale, din fonduri europene, au fost sancționate pentru întârzieri la executarea lucrărilor. Cealaltă anchetă dezvăluie de ce șoseaua de centură a Chișinăului așa și a rămas o promisiune nerealizată. La cinci ani de la anunțarea proiectului, autoritățile nu au elaborat nici măcar un studiu de fezabilitate pentru a stabili necesitatea Centurii și traseul acesteia, iar compania de construcții contractată a realizat doar 3% din lucrări.

Totodată, veți găsi pe portal o analiză a realizărilor și restanțelor în reformarea Procuraturii Generale. Cele mai multe observații ale experților țin de crearea condițiilor pentru activitatea celor două procuraturi specializate. Deși acestea ar fi trebuit să se ocupe de dosarele de rezonanță și de marea corupție, conducerea instituțiilor afirmă că în continuare sunt încărcate cu un volum mare de lucru. De cealaltă parte, procurorul general este convins că cele două instituții sunt complet funcționale, independente, cu competențe clar determinate și personal profesionist.

Pe Anticoruptie.md mai puteți afla detalii despre cum va funcționa sistemul de declarare electronică a averilor și intereselor, obligatoriu de la 1 ianuarie, dar și care sunt planurile de viitor ale Autorității Naționale de Integritate după numirea noii conduceri.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG