Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata serii este Cristina Mogîldea.

„Pe portalul jurnalistic Media Azi vă puteți lărgi orizontul cunoștințelor aflând care sunt cele mai noi motivări pentru interdicțiile impuse jurnaliștilor. De exemplu, din ce motiv poți să fii oprit la trecerea frontierei moldovenești dacă ești jurnalist român? Ne spune Sabin Orcan, director al ediției românești a revistei Newsweek, care a fost oprit în vamă miercuri, 20 iunie, în timp ce venea în Moldova cu 250 de exemplare ale revistei.

Vedeți, în plus, care au fost motivele legale invocate de magistrați atunci când le-au interzis jurnaliștilor să asiste la ședința Judecătoriei Chișinău, la care a fost invalidat mandatul de primar al lui Andrei Năstase și ce cred experții și jurnaliștii care au fost expulzați de la ședință.

Pentru cei interesați de istorie și coincidențe, portalul Mediacritica a publicat recent un material video captivant, realizat de o echipă de jurnaliști georgieni, care au străbătut Georgia, Moldova și Ucraina. Reportajul intitulat „Prietenie în stil rusesc” caută să afle ce repere comune împărtășesc mesajele propagandistice răspândite de Rusia în cele trei țări post-sovietice și cum se pot apăra popoarele lor de îmbrățișarea prea strânsă a „fratelui mai mare”. Iar asemănările și deosebirile dintre discursurile practicate în fiecare țară pot fi citite în detaliu în următorul material publicat pe site.”

XS
SM
MD
LG