Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct


„Condițiile de viață în penitenciarele din Moldova pot fi comparate cu „atitudinea inumană”, când administrațiile închisorilor permit, „prin acord tacit”, autorităților criminale să decidă, cum vor trăi colegii de cameră ai acestora, iar activitatea medicilor nu este verificată de nimeni. Acestea sunt concluziile Consiliului pentru Prevenirea Torturii, în Raportul anual de activitate pentru 2017. Reporterul Olga Gnatcova a scris despre concluziile experților referitoare la penitenciare, care se conțin în raport.

Acordarea primei tranșe a susținerii macrofinanciare din partea Uniunii Europene a fost amânată. Despre aceasta ne-a comunicat Serviciul de presă al Comisiei Europene, la solicitarea NM. Oficialii consideră că Moldova a îndeplinit obligațiunile privind măsurile economice. În mesaj se spune că mai rea s-a dovedit a fi situația privind îndeplinirea obligațiunilor politice. Aflați detalii pe site-ul NewsMaker.md.

„Republica Moldova – factor al stabilității sau o nouă provocare pentru securitatea regională și europeană?”, acesta este genericul unei conferințe care va avea loc la Chișinău, pe 20 iulie. Ea va fi dedicată neutralității. Evenimentul este organizat de Fundația pentru Democrație și Progres, condusă de Dumitru Diacov, președinte de onoare al Partidului Democrat, precum și de Institutul de Relații Internaționale din Moldova. NM a discutat cu Diacov în cadrul unui interviu și l-a întrebat de ce este nevoie ca acest subiect să fie abordat anume acum, dacă este această temă coordonată cu politica PDM și sunt oare întâmplătoare coincidențele tezelor domnului Diacov cu unele inițiative ale socialiștilor.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG