Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct


„Sărbătoare pentru trei raioane și 15 sate. Muzică și voie bună, bucate tradiționale, lucrări meșteșugărite cu iscusință, hore și multă lume frumoasă. Acesta a fost peisajul, la 370 de metri înălțime, pe care au putut să-l admire oamenii la sărbătoarea câmpenească „În ospeție la Movila Măgura”, ediția IV-a. De notat că această sărbătoare este organizată, pe rând, de cele trei raioane, la intersecția cărora se află Movila Măgura: Ungheni, Sângerei și Fălești.

Cadou de Ziua Franței pentru spitalul din Ungheni. Chiar în ajunul Zilei naționale a Franței, la Ungheni a sosit cel de-al doilea camion cu echipamente medicale pentru spitalul din localitate, oferit de o organizație din sudul Franței, Asociația „Farmacie Umanitară Internațională” din Anjers. Valoarea ajutoarelor a depășit suma de două mii de euro. Cu o lună în urmă, aici a venit primul camion cu ajutoare în valoare de 3000 de euro.

Pe 15 iulie, pe stadionul satului Bravicea, din raionul Călărași, a fost sărbătoare mare. Aici s-a desfășurat ediția a doua a Hramului Căruțașilor. Potrivit primarului Alexei Zatic, la Bravicea există peste 100 de cai și căruțe, ceea ce a și dus la organizarea acestei sărbători inedite.

Copiii din ansamblul de dansuri populare „Codrenii” de la casa raională de cultură „Ion Ungureanu” din Călăraşi au obținut un premiu special la Campionatul European de Folclor „Euro Folk 2018”, care a avut loc în orașul bulgar Nesseber, la începutul lunii iulie. Este vorba de Premiul municipalităţii, despre care conducătorul artistic al ansamblului, Igor Filipciuc, spune că este foarte important, ținând cont de faptul că micii dansatori au participat în premieră la un concurs internațional. De notat că în această competiție au intrat 65 de colective din Bulgaria, Federația Rusă, Georgia, Estonia, Austria, Malaezia, dar și alte țări.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG