Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct


„E oficial, Spitalul raional Nisporeni are cel mai bun serviciu ftiziopneumologic raional din Republica Moldova. Confirmarea a venit săptămâna trecută, la Gala premiilor în serviciul ftiziopneumologic republican, organizată la Chișinău. Directoarea spitalului din Nisporeni, Lidia Crăciun, a declarat pentru „Expresul”: „Sunt foarte mândră de această realizare a spitalului nostru. Am demonstrat încă o dată că aici se muncește cu adevărat”.

În fiecare duminică - la film. Un proiect inedit derulează, în această perioadă, la Nișcani, raionul Călărași, inițiat de directorul căminului cultural din localitate, Nicolae Preguza. Astfel, în fiecare duminică, după asfințitul soarelui, în parcul din centrul satului este proiectat câte un film, fie artistic sau documentar, fie din cinematografia națională sau internațională.
„Cred că inițiativa noastră va prinde, pentru că oamenii vor ceva nou, sunt sătui de tot ce se întâmplă în țară”, a declarat pentru „Expresul” Nicolae Preguza.

Sunt decise să participe la concursul „100 de ii în Anul Centenarului Unirii”. De câteva luni, membrele Centrului de artizanat contemporan de la Palatul de cultură din Ungheni s-au pus serios pe treabă: studiază tot ce s-a scris despre ie, fac schimburi de experiență, și-au creat până și un grup închis pe o rețea socială – „Coasem ii”. „Sper ca măcar trei-patru dintre noi să reușim să ne coasem ii autentice și să participăm la concurs”, a declarat conducătoarea centrului, Rodica Guțu.

Primăria Ungheni, în partenriat cu întreprinderea municipală de evacuare a gunoiului menajer, a lansat campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu genericul „Reciclează și câștigă”.
Timp de două luni, cetățenii vor fi informați despre necesitatea colectării selective a deșeurilor electronice, iar cei ce vor preda astfel de deșeuri la punctele de colectare vor avea posibilitatea să participe, pe 28 august, de Ziua orașului Ungheni, la o tombolă. Ungheniul este prima localitate din Republica Moldova care a început colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG