Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Raionul Glodeni își intensifică cooperarea cu raionul Baranovici din Belarus. În urma unei vizite recente, părţile au examinat mai multe oportunităţi de colaborare în domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare. Partea belarusă, bunăoară, s-a arătat interesată de dezvoltarea colaborării în domeniul agroindustrial și, în special, de achiziționarea de la producătorii din Glodeni a soii, grâului și furajelor. Partea moldovenească, însă, urmează să evalueze potențialul de producție pentru ca ulterior să fie încheiate contracte directe dintre agenții economici din Baranovici și Glodeni.

Și în anul curent filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a înmânat diplome celor mai buni vinificatori participanți la concursul Polobocul de aur. E îmbucurător faptul că doi glodeneni – Vasile Nogai și Dinu Lupușor s-au învrednicit de diplome de gradul I pentru cel mai bun vin de casă și, respectiv, cel mai bun vin roșu.

Pământeanul nostru Ion Mărgineanu, în vârstă de 77 de ani, care a plecat pe jos din orașul Bălți pe 1 noiembrie pentru a parcurge un drum simbolic spre capitala Marii Uniri se apropie de destinația finală a drumeției – orașul Alba Iulia. Fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova a parcurs aproape 500 de kilometri intrând în România prin Vama Sculeni, după care a urmat un traseu prin mai multe localităţi din judeţele Iaşi, Neamţ, Harghita și Mureş. Basarabeanul a intrat în judeţul Alba duminică, 25 noiembrie, iar de oraşul Marii Uniri îl despărțeau doar 36 de kilometri, destinație unde vrea să fie prezent pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

La mijlocul lunii noiembrie o delegație din comuna Gălăuțaș, județul Hargita, România, condusă de domnul primar Radu Țăran au fost oaspeți dragi în localitatea Ciuciulea, raionul Glodeni, pentru a perfecta documentele privind înfrățirea dintre cele două localități. Delegația gălăuțeană a fost primită cu căldură și s-a bucurat de atenție din partea autorităților locale. Pe 1 decembrie curent comunitatea din Gălăuțaș își așteaptă prietenii din Ciuciulea în ospeție. În acea zi de importanță istorică comunitățile vor semna un acord de înfrățire, ce va apropia aceste două localități, va pune bazele unui schimb de experiență, se vor stabili relații de parteneriat în sfera businessului, administrației publice locale.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG