Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct


„Recent raionul Glodeni a avut parte de un eveniment, am zice, istoric pentru întreaga comunitate. Cele 19 primării din raionul Glodeni au pus bazele unei cooperări sănătoase și de durată cu un județ de peste Prut. Astfel, toate administrațiile publice locale de nivelul I din raion s-au înfrățit cu alte administrații din județul Bistrița-Năsăud, semnând, la finele lunii august curent, acorduri de cooperare bilaterale în domeniile: economie, cultură, educație, sport, turism. Deja de doi ani Consiliul Raional Glodeni, în persoana președintelui, Ion Leucă, are încheiate astfel de acorduri cu consiliile județene Prahova și Bistrița-Năsăud.

În premieră de Ziua Independenței Republicii Moldova Consiliul Raional Glodeni a acordat unor persoane titlul „Cetățean de onoare al raionului”. Printre glodenenii care s-au învrednicit de acest titlu au fost și Dumitru Noroc, Ion Mărgineanu, Aurel Saulea, Constantin Bogdan și Mihail Plasiciuc, deputați în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatari ai Declarației de Independență.

Substațiile Serviciului de Asistență Medicală de Urgență din comuna Balatina și satul Sturzovca, raionul Glodeni, au beneficiat recent de ambulanțe noi. Noile unități de transport sanitar sunt asigurate cu echipament medical performant și au fost extrem de necesare în aceste localități.

Satul Ciuciulea este unica localitate din raion unde există o echipă de fotbal feminin. Pe parcursul anilor fotbaliștii ciuciuleni au adunat multe victorii la activ, însă își doreau foarte mult un teren de fotbal performant. Iată că grație Federației Moldovenești de Fotbal, visul lor a devenit realitate, iar în sat a fost inaugurat un teren de fotbal cu înveliș artificial.

Grădinița „Mugurel” din satul Cajba este frecventată de 70 de copii. Fondată acum câteva decenii instituția preșcolară avea nevoie stringentă de reparație. Datorită sprijinului acordat de Guvernul României în grădinița au fost efectuate lucrări de reparație fiind schimbate geamurile și ușile interioare, a fost reparat capital blocul alimentar, a fost construită o cazangerie, iar edificiul a fost racordat la conducta de gaz natural.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG