Linkuri accesibilitate

Un an record pentru turism în Bulgaria


În primele opt luni ale anului aproape șapte milioane de turiști străini...

Aproape șapte milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria în primele opt luni ale anului. Creșterea față de 2017 este de 6%.

Jurnal de corespondent: Petio Petkov (Sofia)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

„13% din PIB al Bulgariei este generat de ramura turismului. Numărul turiștilor străini în ultimii ani marchează un trend pozitiv. Cresc veniturile companiilor”, a declarat la o conferință de presă adjunctul ministrului Turismului, Irina Gheorghieva.

Numai în prima jumătate a anului aceste venituri au depășit un miliard de euro. Sezonul de iarnă a fost cel mai bun din istoria turismului bulgăresc. Un milion 650 000 de străini au vizitat stațiunile Bansko, Borovetz și Pamporovo. Creșterea fața de 2017 este de 12%.

Gradul de rezervare în hotelurile de 4 și 5 stele pe Litoral a fost mai mare de 90%.

170 000 sunt angajații în stațiunile turistice. 10% sunt străini – majoritatea din fostele republici sovietice – Ucraina și Republica Moldova.

O anchetă realizată în perioada iunie-iulie 2018 în Germania, Marea Britanie, Rusia, România și Serbia de agenția „Gallup International” arată că pozițiile Bulgariei ca destinație turistică sunt apreciate tot mai bine.

71% din cetățenii români intervievați dau o apreciere pozitivă stațiunilor bulgare. La ruși aceiași opinie au 66% din participanți. La sârbi aprecierile pozitive sunt 48%.

Numai 27% din cetățenii celor cinci țări dau o apreciere negativă turismului bulgăresc. 57% consideră Bulgaria o destinație atractivă.

Numărul unu printre destinațiile turistice în regiune ocupă Grecia cu 81% aprecieri pozitie. Turcia și Croația sunt apreciate pozitiv de 63 și 62% din cei intervievați. Serbia - de 43%.

Cei mai mulți turiști vin în Bulgaria din România. 47% din românii intervievați declară că au vizitat Bulgaria cel puțin odată față de 24% la sârbi, 19 și respectiv 18% la germani și britanici.

Rușii însă sunt investitorul Nr. 1 în apartamente și vile de vacanță în Bulgaria. Ambasadorul Anatoli Makarov a declarat că investițiile depășesc trei miliarde leva (1,5 miliarde euro) cea ce reprezintă 53% din valoarea caselor și apartamentelor de vacanță pe litoralul bulgăresc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG