Linkuri accesibilitate

Ucraina spune că a fost atacată cu zeci de drone, în timp ce Rusia reclamă atacuri cu rachete în Belgorod


O dronă văzută pe cer în timpul unui atac aerian
O dronă văzută pe cer în timpul unui atac aerian

Kievul și Moscova au declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 septembrie, au respins mai multe atacuri aeriene asupra teritoriilor lor.

Armata rusă a atacat teritoriul Ucrainei cu 40 de drone Shahed-136/131, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei. Sistemul de apărare aeriană ar fi reușit să doboare 30 de drone în regiunile Vinița, Nikolaev și Odesa.

Cele mai multe drone au fost doborâte în regiunea Vinița, aproximativ 20 de unități. Șeful administrației locale, Serghei Borzov, a declarat că nu au fost înregistrate victime din cauza atacului cu drone, doar pagube materiale, inclusiv din cauza unui incendiu izbucnit la un obiect de infrastructură.

În același timp, autoritățile din regiunile ruse Briansk și Belgorod au reclamat atacuri ucrainene.

„Sistemele de apărare aeriană au respins atacuri îndreptate împotriva orașului Belgorod”, a comunicat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov. Potrivit lui, nu au fost înregistrate victime sau alte pagube.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a transmis că în noaptea de vineri spre sâmbătă, peste regiunea Belgorod, forțele de apărare aeriană au distrus nouă obuze ale sistemului de rachete cu lansare multiplă Uragan.

În contextul atacului rusesc cu drone asupra regiunilor Ucrainei, radarele României au detectat o posibilă dronă rusească în direcția Galați.
XS
SM
MD
LG