Linkuri accesibilitate

Președintele american Donald Trump s-a declarat decepționat și puțin surprins...


...după eșecul administrației sale de a reforma sistemul de asigurări de sănătate.

Donald Trump a spus că acest proiect legislativ a fost „foarte aproape” de a fi adoptat.

În 2010 administrația democrată a lui Barack Obama a reușit să treacă prin Congres un proiect de lege care face asigurarea de sănătate aproape obligatorie pentru toți americanii, reducând costul polițelor de asigurare cu ajutorul subvențiilor de stat.

Acest model e respins categoric de republicani, mai ales de aripa conservatoare a acestui partid.

Înlocuirea sistemul de sigurare de sănătate, cunoscut sub numele de Obamacare, a fost una din promisiunile centrale ale candidatului la președinție Donald Trump.

Vineri însă, majoritatea republicană din Camera Reprezentanților s-a divizat, așa că administrația a fost obligată să retragă proiectul pentru că acesta nu ar fi primit votrile necesare pentru a fi adoptat.

În 2018 au loc alegeri partiale pentru Congres, iar republicanii moderați se tem că prea mulți americani vor rămâne fără asigurări de sănătate ca urmare a reformei propuse de administrația Trump, iar asta îi va costa pe republicani voturi.

Pe de altă parte aripa conservatoare a Partidului Republican cere ca Obamacare să fie anulată complet, iar asigurările de sănătate să fie lăsate în seama pieței libere. (IG)

XS
SM
MD
LG