Linkuri accesibilitate

Ce cred locuitorii regiunii transnistrene despre cazul Evgheni Șevciuk


Opinii ale locuitorilor din Tiraspol și Bender.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care a pierdut alegerile în decembrie anul trecut, s-a refugiat la Chișinău, după ce noua administrație condusă de Vadim Krasnoselski i-a deschis câteva dosare penale, acuzându-l, între altele, de abuz în serviciu, delapidarea unor sume mari de bani și activități de contrabandă. Șevciuk respinge acuzațiile, spunând că s-a refugiat la Chișinău pentru că s-ar teme să fie ucis în stânga Nistrului și că dosarele penale împotriva sa ar fi o răzbunare politică. Jurnaliștii Europei Libere au discutat cu mai mulți locuitori de la Bender și Tiraspol, întrebându-i ce cred despre cazul Șevciuk.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00
Link direct

- Eu personal, de exemplu, acum sunt total nedumerită. Pentru că noi niciodată nu știm nimic. Sincer, sunt nedumerită. Acum iată că și Șevciuk e hoț, una-alta… Sunt pur și simplu șocată. Noi habar nu avem ce se întâmplă. Și nici de acum încolo nu vom ști.

- Înainte nu era posibilitatea de a investiga, dar acum este, de-aia și au pornit acum investigațiile. Înainte cine le interzicea? Președintele însuși închidea totul, din câte înțeleg. El secretiza totul. Da, eu consider că este corect, mai ales dacă aceste investigații vor da și vreun rezultat concret. Așa cum a spus Krasnoselski –hoțul trebuie să stea la închisoare. Și punct.

- Noi nici despre Smirnov nu știam nimic, Iar când acesta a fost întrebat unde sunt banii din Banca de economii, el a spus că nu știe.

- Când Smirnov a fost întrebat unde e rezerva de aur, el a spus că nu știe. Da el ce a fost aici 20 de ani – măturător? Cine a fost de nu știe? Pentru că fură toți, nici nu știi în cine să ai încredere.

- Nu știu, eu nu sunt anchetator, nu lucrez la procuratură, nu pot să dau aprecieri și calificări la ceea ce se întâmplă. Dacă au pornit dosare, înseamnă că au găsit ceva, da? Trebuie căutată o anumită dreptate, să se găsească cauza adevărată pentru care este învinuit președintele Transnistriei noastre.

- După cum a spus Putin, hoții trebuie să stea la închisoare. Așa că las să-i pună pe toți la răcoare, pe toți cei care au jefuit oamenii iar acum au fugit. Președintele nostru ales trebuie să fie mai dur cu ei.

- Dar ce se va schimba din asta? Eu nu cred că se va schimba ceva. Puterea dictează propriile condiții, eu așa cred, eu au regulile lor după care trăiesc. La țărani ei nu se prea gândesc. Ei trăiesc spre propria bucurie și confort, la oameni nu se gândeau nici atunci, și nici acum.

Previous Next

XS
SM
MD
LG