Linkuri accesibilitate

Discuții despre tichetele de masă – una din inițiativele spicherului Andrian Candu


Președintele parlamentului, promotorul sistemului tichetelor de masă spune că acesta este un instrument social, care va însemna pentru angajați un venit suplimentar neimpozitat. Mai mulți experți prezenți la dezbaterea organizată de Institutul „Viitorul” în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert consideră însă că introducerea tichetelor de masă îi va pune în dificultate pe agenții economici și ar putea stimula evaziunea fiscală.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:55 0:00
Link direct

Valoarea unui tichet de masă, în varianta propusă spre discutare, ar trebui sa fie 45 de lei. Acești bani îi vor reveni angajatului zilnic, fără să fie deduși din salariu. Deși nu va fi un sistem obligatoriu, dă asigurări spicherul Andrian Candu, acesta ar urma să fie aplicat inițial în mediul privat, ca mai apoi, treptat, să treacă și la nivelul instituțiilor publice. Or, aceste facilități presupun costuri care nu pot fi trecute actualmente în contul statului. De ce ar accepta însă angajatorii cheltuieli suplimentare? Pentru a fi mai competitivi- este răspunsul și argumentului spicherului Andrian Candu, care spune că în multe țări precum Cehia sau România, acest sistem este practicat în beneficiul angajatului:

„La angajare, omul vine și întreabă: acesta mi-i salariul, am înțeles, dar care este al pachet social pe care mi-l oferiți? Și angajatorii oferă ca un element concurențial pachetul social care presupune tichetele de masă, deci e și o posibilitate de concurență pe unele industrii, probabil.”

Andrian Candu mai spune că tichetele de masă înseamnă un venit suplimentar țintit spre consumul de produse alimentare, lucru care în opinia lui va acea un efect pozitiv asupra vânzărilor și respectiv, va crește volumul taxelor încasate. El notează că deocamdată rămân în discuție aspectele legate de entitatea care va opera acest sistem, dar și felul în care vor arăta acest tichete- tipărite sau electronice.

Expertul Institutului ,,Viitorul”, Dorin Vaculovschi remarcă faptul că în multe țări europene apariția acestui sistem a fost motivat de întețirea concurenței între agenții economici, lucru care i-a determinat să-și asume anumite angajamente în raport cu salariații. Antreprenorii moldoveni însă, nu sunt puși într-o asemenea situație, susține expertul:

„Noi nu avem o concurență intensă, așa cum au țările dezvoltate și care au fost motivate să implementeze. Noi avem o pondere destul de mare a agriculturii sau altor ramuri care nu generează o valoare adăugată destul de mare și, putem vorbi și despre o pondere mare a sectorului public, a căror salarii depind în mare măsură de posibilitățile bugetare ale statului și respectiv, tichetele de masă ar avea o pondere mult mai mare în totalul salariului decât în alte țări.”

Fostul ministrul al finanțelor, Veaceslav Negruța susține că acest sistem nu poate fi privit doar ca un instrument de politică socială, întrucât, așa cum funcționează în alte părți el este un instrument de optimizări fiscale pentru angajatorii mari:

„La noi, în Republica Moldova, subiectul respectiv și tichetele de masă, dacă vedem sincronizarea pornirilor, vedem foarte clar 2007-2008 – preelectoral, 2010-preelectoral și 2016- preelectoral. Cum se încearcă un instrument care se împachetează ca unul social, să fie furnizat politic bine societății. Întrebarea mea este, unde sunt sindicatele care, de regulă, acest instrument l-au promovat în țări cu tradiții sindicale.”

Actualmente există un instrument fiscal care le permite agentului economic să-și treacă în cont cheltuieli pentru hrana angajaților. Și în acest caz, mai spune Veaceslav Negruța angajatorul nu lucrează cu intermediari sau emițători de tichete, lucru care i-ar aduce cheltuieli în plus:

„Costurile administrative pentru tichete sunt enorm de mari. Vă imaginați că toate costurile respective cineva le va suporta. Deci, iată azi noi avem angajatorul care aplică cheltuieli de hrană pe care le deduce în scopuri fiscale. Dacă inițiativa devine lege și el acceptă să intre în această formulă, costurile acestui agent economic vor crește.”

Andrian Candu a spus în timpul dezbaterilor că un proiect de lege în acest sens ar urma să fie înregistrat curând la parlament. Unii experți atrag atenția că angajații, și-ar dori mai degrabă o majorare salarială decât posibilitatea de a primi zilnic tichete de masă. La fel, specialiștii notează că în condițiile în care Republica Moldova nu a soluționat problema economiei tenebre, aplicarea acestui sistem ar „legaliza” o parte din salariile achitate acum în plic, adică fără a fi trecute în evidențe oficiale.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG