Linkuri accesibilitate

Corelația între orientarea politică a americanilor și principalele canale de televiziune de informații


Un sondaj de opinie realizat de Universitatea Suffolk si USA Today.

Cum privesc conservatorii prestatia presedintelui Trump? O relatate a corespondentului Europei Libere la Washington.

Saptamina aceasta un sondaj de opinie realizat de Universitatea Suffolk si USA Today a dat la iveala corelatia intre orientarea politica a americanilor si canalele de televiziune cele mai cunoscute. In sondaj, 60% dintre republicani au spus ca postul de televiziune favorit este Fox News, un canal cu orientare conservatoare, favorabil presedintelui Trump. Doar 4% dintre democrati prefera Fox.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

La democrati canalul in care au cea mai mare incredere este CNN, 20% dintre acestia exprimind aceasta preferinta. La fiecare politica, cei care prefera Fox sint favorabili presedintelui si partidului sau. Pe ansamblu, mai mult de jumatate din populatia Americii, nu este de acord cu prestatia presedintelui Trump. Dar intre cei care prefera Fox News, nouă din fiecare zece intervievati aproba prestatia omului de afaceri devenit sef al statului. Intre telespectatorii Fox News, peste jumatate considera ca amestecul Rusiei in alegerile americane este o chestiune fie lipsita de importanta fie neimportanta.

Peste 85% din cei care prefera canalul conservator sint de acord cu presedintele ca investigatia cu privire la amestecul Rusia este o „vinatoare de vrajitoare”. Parte a problemei este ca multi dintre cei favorizeaza Fox si alte canale conservatoare nu cauta acces la alte surse de informatii, se multumesc cu ceea ce Fox ofera.

La stinga spectrului politic, preferintele sint mai nuantate ceea ce este fireste mai bine, in general, dar se traduc printr-un bloc de potentiali alegatori mult mai divizat. Fox are insa si el nuante, intre emisiuni care il favorizeaza direct pe presedintele Trump pina la altele, care sprijinind cause conservatoare, se detaseaza de anumite luari de pozitie ale presedintelui, ramind insa in perimetrul conservator.

Concluzia cercetarii este ca opinia publica americana este extrem de divizata si ca criticile la adresa administratiei Trump nu par sa influenteze pina acum parerile electoratului republican.

XS
SM
MD
LG