Linkuri accesibilitate

Noi scurgeri în presa americană despre Michael Flynn și hackerii ruși în cursul campaniei electorale din 2016


Wall Street Journal și mărturia unui anchetator ce a format o echipă de cercetare pentru a găsi cele 33 de mii de emailuri șterse de pe server de fostul secretar de stat, Clinton.

Intr-o relatare din Wall Street Journal se arata ca hackeri rusi ar fi discutat in timpul campaniei electorale americane cum sa obtina emailurile sterse de Hillary Clinton si sa i le dea, printr-un intermediar, lui Michael Flynn, care, la vremea respectiva lucra pentru campania lui Trump. Este aceasta dovada legaturilor dintre echipa lui Trump si Rusia O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

Este doar o relatare de presa, cu multe dileme neelucidate, ce e drept intr-o publicatie cu reputatie si conservatoare. Ziaristii citeaza rapoarte ale agentiilor de securitate americane care investigheaza amestecul Rusiei in alegerile americane. Unul dintre intermediari, conform relatarii este Peter Smith, un investigator, in virsta de 80 de ani, care a creat o echipa de cercetare pentru a gasi cele 33 de mii de emailuri sterse de pe server de fostul secretar de stat, Clinton.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Cind si-a recrutat echipa, Smith a mentionat legaturi cu firma lui Flynn, dar Wall Street Journal nu a putut verifica daca fostul consilier pentru securitate nationala al presedintelui Trump stia ce face echipa lui Flynn sau daca-l cunostea pe acesta personal.

Unul dintre membrii echipei, Matt Tait a declarat ca lui i s-a parut evident ca Smith avea legaturi cu Flynn si cu fiul acestuia. Intre membrii grupului pe care Smith i-a declarat se numara consilieri importanti ai campaniei lui Trump, iar obiectivul grupului era sa obtina de la hackeri – rusi sau de alte proveniente – emailurile lui Clinton. Tait, care este principala sursa a articolului, a incercat fara succes sa afle daca surse pe care Smith ii cerea sa le verifice sint rusi, dar spune ca pentru grup, nu avea importanta care e provenienta.

Consilieri ai lui Trump – intre care Steve Bannon – neaga ca ar fi stiut de existenta firmei lui Smith, dar fara indoiala, informatiile scurse il vor interesa pe anchetatorul independent, numit de Ministerul Justitiei, Robert Mueller, care conduce investigatia cu privire la amestecul Rusiei in alegerile americane si posibile conexiuni cu campania lui Donald Trump.

XS
SM
MD
LG