Linkuri accesibilitate

România. Fostul senator Eckstein-Kovács Péter a demisionat din UDMR


Eckstein-Kovács Péter, imagine de arhivă.
Eckstein-Kovács Péter, imagine de arhivă.

„Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR.”

Fostul senator Eckstein-Kovács Péter a anunţat sâmbătă seara la protestul care se desfăşoară în Piaţa Unirii din Clu pentru a cincea zi consecutiv că demisionează după 28 de ani din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România pentru că e nemulţumit de poziţia formaţiunii faţă de schimbarea în Parlamentul de la București a legilor justiţiei.

Eckstein-Kovács Péter a spus în faţa celor peste 400 de protestatari din Piaţa Unirii din centrul Clujului că modificările la legile justiţiei au trecut cu voturile UDMR:

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul.”.

Anunţul acestuia a fost întâmpinat cu aplauze de protestatarii prezenţi.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca sunt aplasate 11 corturi, protestatarii susţinând că vor rămâne aici non-stop până la căderea Guvernului Dăncilă.

Ei scandează „Jos Guvernul” şi „Demisia”, dar şi „Iohannis, Iohannis”, după anunţul şefului statului de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al României. (LȘ)

XS
SM
MD
LG